Opadanje kose – prirodni losion kao najbolje rešenje

od admin
opadanje kose

Jutarnje tušitanje, sušenje fenom, češljanje i vezivanje kose, glavni su, česti i osnovni uzročnici gubitka kose. U proseku se gubi od 50 do 100 vlasi dnevno, ali to je sasvim normalno uzevši u obzir da kosa prolazi kroz cikluse i da staru kosu zamenjuje nova. Međutim, šta je sa hroničnim opadanjem kose koje je u poslednje vreme sve češći problem? 
GTY_hair_thinning_jef_140722_16x9_992
Verovatno ste primetili da je opadanje kose sve češći problem, kako kod žena tako i kod muškaraca. Zagađenost okoline, stres, prerađena hrana i bolesti nepovoljno utiču na ovu boljku koja vremenom postaje i psihički problem ukoliko vam deluje kao da je svaka borba uzaludna. Na tržištu se nalazi veliki broj preparata protiv opadanja kose, i oni koji muku muče sa ovim problemom verovatno su probali više od jednog proizvoda, u nadi da se gustina može poboljšati na duže staze. Takav gubitak kose može biti znak ozbiljnijeg zdravstvenog problema koje bi trebalo proveriti, prvenstveno kod dermatologa koji bi procenio suštinu problema i eventualno lečenje.

Naše bake vodile su se starim, dobro isprobanim receptima kada su u pitanju sve vrste boljki, a među njima se našao i prirodni losion protiv opadanja kose koji možete napraviti sami. Ovaj losion je zaista efektan ukoliko terapiju kontinuirano primenjujete 3 meseca, a prvi rezultati primećuju se nakon mesec i po do dva. Imajte na umu da je proces oporavka i povratka vlasišta spor i dugotrajan i stoga je potrebno držati se osnovnog pravila, a to je upornost.
Svaki proizvod namenjen borbi protiv opadanje kose je potrebno koristiti u kontinuitetu kako bi imali efekte, jer kosa je na žalost takva da joj je potrebno vreme, upravo zbog različitih ciklusa u toku rasta koji se menjaju neovisno od vaše nege. Ovaj losion je proveren recept jer deluje na kosu lokalno, pa čak i ukoliko vam je opadanje prouzrokovano hormonskim disblalansom.

PRIRODNI RECEPT PROTIV OPADANJA KOSE:

Potrebno je:

  • 15 kašika sitno seckane sveže koprive
  • 5 kašika kamilice (sušena ili cvetovi)
  • 300 ml vinskog sirćeta

Priprema:

15 kašika sitno seckane koprive staviti u 1,2l kipuce vode i odmah skloniti sa vatre.
Ostaviti da stoji 2 sata. Nakon 2 sata tu istu smesu zagrejati do ponovnog ključanja, a potom skloniti sa vatre i dodati 5 kašika kamilice. Ostaviti da odstoji 2 sata, ponovo. Nakon 2 sata procediti i dodati 300 ml vinskog sirćeta.

Losion protiv opadanja kose je spreman! Koristi se tako što se pred spavanje namaže na teme glave (najlakše ćete to uraditi ukoliko losion stavite u bočicu sa raspršivačem)  i ostavite da stoji na glavi preko noći. I tako svako drugo, treće ili četvrto veče u zavisnosti od vaših navika pranja kose. Poenta je da se losion stavlja na kožu glave bar 3 puta nedeljno da odstoji preko noći, i tako 3 meseca. Može se desiti da vam miris losiona smeta jer podseća na sirće, ali imajte na umu da će pozitivan efekat rasta nove kose zaista biti primetan,k potrebno je samo da budete istrajni. Nakon 3 meseca napravite pauzu i pustite nove dlake da slobodno dišu. Ovaj preparat je jedan od najefikasnijih u borbi protiv opadanja kose, a njegovi efekti su bolji od kupovnih proizvoida sa čijim sastavom ne možete bliže da se upoznate.

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.