Kako oblik obrva menja lice

od admin

Oblik obrva može potpuno promeniti izgled vašeg lica i dojam koji ostavljate.
Obrve mogu učiniti da vaše oči ili nos izgledaju veće. manje, uže ili šire, pa čak i da vam lice izgleda nežnije ili oštrije, srećno ili tužno. Dlake na licu generalno brzo rastu stoga se ne plašite da eksperimentišete sa oblicima, dokle god se držite onih koji vam više odgovaraju. Ali ne zaboravite, ukoliko i niste baš nadareni talentom za oblikovanje obrva, odlazak kod kozmetičara na profesionalno oblikovanje svakako je najbolja opcija.

Na fotografijama ispod možete videti kako 6 najosnovnijih i najčešćih oblika obrva može promeniti ekspresiju istog lica. Tanke obrve mogu na primer uticati na to da izgledate osetljivo, a guste i debele obrve ponekada čine da izgledate mlađe.

 

oblik obrvaS obzirom na to da je svaki oblik lica i obrva individualan, imajte u vidu da neki oblici više odgovaraju vašem licu u odnosu na druge, ma koliko vam se ne dopadaju.
Sitnim očima najviše odgovaraju relativno tanke obrve sa blagim lukom, dok spuštene oči zahtevaju malo ravniji luk (nikako obrve sa izraženim lukom kako bi izbegli izgled tužnog kuce).
Razmaknutim očima olovkom docrtajte prednji deo obrva kako bi ih vizuelno približili, a primaknutim očima pincetom odstranite dlačice sa unutrašnje strane obrva, a olovkom produžite krajeve.
Ukoliko su vam oči malo krupnije ili duboko usađene, onda sebi možete dozvoliti smelije i gušće obrve. Očima sa spuštenim kapcima najviše odgovara visoko i blago izvijeni luk jer takvo zakrivljenje vizuelno podiže kapak.
Obrve čupajte sa donje strane, od centra ka spolja.

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više