Epilacija – istina i nedoumice

od admin
epilacija

Laser centar Flamingo vas podseća da je pravo vreme za trajnu epilaciju jer je sezona sunčanja prošla. Najtraženiji tretmani epilacije su nausnice, brada, lice, pazuh, bikini, noge i ruke. Rešite se neželjnih dlačic i poboljšajte kvalitet života. Laser centar Flamingo nudi po promotivnim cenama ove tretmane koji su u inostranstvu daleko skuplji. Laserska epilacija se radi isključivo medicniskim aparatom ND-YAG laserom 1064nm i pulsnim svetlom od 540-690nm. Ovaj spektar omogućava da se rešite pega, fleka i kapilara na licu. Takođe, možete uraditi i fotorejuvenaciju celog lica kao anti age tretman za sintezu kolagena i elastina.

Epilacija kao metoda u Srbiji se pojavila još pre 10 godina, i vremenom je prihvaćena od strane mnogih, međutim, iz nekog razloga veliki broj žena još uvek se dvoumi kada je u pitanju ova metoda, i često se dešava da se odlaže iz dana u dan.

Hajde da detaljnije proučimo kako to sve funkcioniše, bez potrebe odlaska u salon kako bi se informisali.

1. ŠTA JE TRAJNA EPILACIJA LASEROM i IPL-om?

Prema izveštajima Svetske Zdravstvene Organizacije to je najefikasnija i najbrža metoda za uklanjanje neželjenih dlačica. Laser je svetlost velike energije koja se vezuje za pigment dlake – melanin. Kao takva, energija svetlosti “putuje” do korena dlake, gde se pretvara u toplotu i trajno uništava koren dlake.

EPILACIJA 11

 

2. KO MOŽE DA IDE NA LASERSKU EPILACIJU?

 Svi oni koji žele da uklone tamne dlačice sa lica i tela. Pol nije važan, već Vaša rešenost da se trajno oslobodite balasta koji Vas opterećuje godinama. U slučaju da imate neki hormonski poremećaj ili zdravstveni problem koji izaziva povećanu maljavost potrebno je prvo zalečiti izazivača maljavosti, pa tek onda pristupiti tretmanu trajne epilacije Laserom ili IPL-om. 

 

3. KOLIKO PUTA SE RADE TRETMANI I ZAŠTO?

 Laserska epilacija je, za sada, najsavršenija metoda uklanjanja  neželjenih dlačica. Međutim, njihov rast možemo podeliti na 3 faze: Anagenu, Katogenu i Telogenu. Rast dlake je neujednačen, i mi je možemo trajno uništiti samo kada se ona nalazi u Anagenoj fazi, ili fazi aktivnog rasta. Posle jednog tretmana možete očekivati uništenje 20 – 30% dlačica. Prosek ponavljanja je veoma individualan i zavisi od jačine i gustine neželjenih malja, ali je uobičajeno oko 5 ponavljanja. Tretmani se ponavljalju na 6–8 nedelja, u zavisnosti od dinamike rasta. Razmak može biti i veći.

 

4. PRIPREMA ZA LASERSKU EPILACIJU

 Za dobre rezultata boja kože mora biti svetla i neosunčana, a dlaka tamna, tako da postoji kontrast između boje kože i boje dlake. Dlaka na određenoj površini (nausnice, brada itd.) ne sme biti depilirana ili iščupana pincetom iz korena, 6–8 nedelja jer nam za uspesan rad upravo treba koren dlake. Kada je lice u pitanju to može biti malo neprijatno, ali je tada dozvoljeno uklanjanje dlačica sa površine kože seckanjem i depilacionom kremom.

Treba voditi računa da se ne uklanjaju bele dlačice da i one ne bi ojačale. Noge, pazuh i prepone možete brijati. Nakon 6–8 nedelja koren je spreman za epilaciju, jer ima dovoljno pigmenta u sebi i ako ispoštujete sve ove parametre, rezultat neće izostati.

 

5. DA LI BOLI LASERSKA EPILACIJA?

 Epilacija laserom i IPL-om su neinvazivne metode što znači da nema krvi, uboda, ožiljaka i slično. Imajući u vidu zaista fantastične karakteristika aparata EPIL COMBI koji koristimo, o bolu se može samo govoriti u tragovima, jer gotovo da ga nema. Osetićete malo peckanje, a koža u nekim slučajevima posle toga može dobiti blagu roze boju, ali je to individualno. Tretmani su izuzetno brzi i efikasni, od svega nekoliko sekundi do nekoliko minuta, vec u zavisnosti od površine koju obradjujemo. Tokom rada se ne koriste nikakvi anestetski gelovi, jer su nepotrebni, ali i zbog činjenice da znatno umanjuju efikasnost rada lasera.

 

6. ŠTA SE DEŠAVA POSLE TRETMANA?

 Posle tretmana uništene dlake ostaju u koži. Ako se ne diraju, one same ispadaju u naredne 2–3 nedelje. Dlačice koje posle toga ostaju su tanje i svetlije i pripremamo ih kao na početku. Narednih 6–8 nedelja se čuva i priprema koren za sledeci tretman. Koža se posle tretmana maže Pantenol kremom, 3-5 dana, ujutru i uveče. Nakon laserskog tretmana kod nas, možete se normalno ukljuciti u svakodnevne aktivnosti. 

 

7. CENE TRETMANA LASERSKE EPILACIJE

Cene tretmana se formiraju na osnovu površine koja se tretira. Sve navedeno je pravilo laser centra izuzev ako na konsultacijama nije drugačije dogovoreno.

Nausnice 20€

Brda 20-30€

Celo lice 50€

Pazuh 50€

Bikini zona 50€

Noge 200€

Donja polovina nogu 100€

Fotorejuvenacija lica 50€

Kapilari na licu 20-50€

Specijalni popust: posle tri ista uplaćena tretmana četvrti je gratis

          flamingoLaser centar FLAMINGO vas poziva da zakažete tretman i uverite se u kvalitet laserkse  epliacije.

           tel: 011/361-77-65; 2645-362 . Adresa salona je Deligradska 9 (Slavija) Sve dodatne informacije možete dobini na email: centarflamingo@gmail.com

 

 

*Cene su izražene eurima ali je plaćanje u dinarima i platnim karticama.

3 komentari
0

Slični članci

3 komentari

Milica 25/11/2014 - 11:52

Nije bas da ne boli.. Ja imam bas jake dlake i opisacu taj bol kao brijanje preko iziritirane koze ..naravno da ne boli ni blizu bola tokom Depilacije ,ali nije naivno..opet,izdrzljivo je ,a i veoma je efikasnike i prakticnije od Depilacije..vec posle prvog tretmana smanjila mi se iritacija i dlake su se vidno razredile i stanjile..

Odgovori
Ana 03/12/2014 - 13:27

I ja sam radila epiliciju u Flamingu i to pazuh i prepone.Narocito sam zadovoljna preponama gde sam imala urasle dlacice i tamne fleke.Vec posle prvog tretmana upale su se smirile.Manje boli nego depilacija i nakon 5 tretmana sam zadovoljna.Pozdrav

Odgovori
Ana 22/02/2015 - 18:37

Ja sam išla u Flamingo i razočarana sam efektima i profesionalnošću gospođe vlasnice koja je samo uzela moj novac i rekla „Pa tebi ne bi pomoglo ni deset tretmana“

Odgovori

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više