Zimska putovanja

od admin
Zimska putovanja

Već smo zagazili u drugu polovinu decembra i većina nas ima ideje gde bi putovali za zimske praznike. Međutim, ima i onih koji još uvek razmišljaju, pa nije na odmet da podelimo nekoliko saveta.

Za one koji vole da uživaju u snegu i zimskim sportovima, planina je uvek logičan izbor. Pitanje je samo – koja?

Možda bismo mogli da ove godine zanemarimo uvek aktuelna i stoga pomalo dosadna mesta poput Kopaonika i Zlatibora – činjenica je da ove planine imaju svojih draži, ali u Srbiji postoji još mnogo, čini se „neotkrivenih“ i nedovoljno istraženih mesta za uživanje. Stara planina na istoku Srbije pravi je planinski dragulj – ima skijaških staza, kako za početnike, tako i za one zahtevnije skijaše, a nakon rekreacije na snegu, mirisi vrućeg čaja ili kuvanog vina u kafiću Plaža, drvene kućice na jednom od planinskih vrhova sa koga se pruža neverovatan pogled, prosto mame posetioce. Još jedna planina na zapadu Srbije zavređuje vašu posetu – planina Zlatar. Iako se ne može porediti sa ostalima po raznovrsnosti zimskog programa, Zlatar ipak ima svojih draži – dovoljno je reći da je to jedno od omiljenih mesta poznatih srpskih sportista, Vanje Grbića i Željka Topalovića, a vi pokušajte da otkrijete zašto.

Stara planina

Ko želi da izbegne sneg (barem veliku količinu snega ), a da, ipak, ne propusti sve što zima pruža, evropske metropole naročito su zanimljive u ovo doba godine. Možda niste znali, ali Beč vam ovih dana može biti jedna od inspirativnijih destinacija – naime, pored arhitektonskih i kulturnih lepota kojima se ova austrijska prestonica diči, Beč je omiljeno mesto za sve ljubitelje pravog i velikog novogodišnjeg bazara. Ako volite nesvakidašnje i unikatne poklone za vaše najmilije, ovde ih sigurno možete pronaći – a, ko zna, možda usput častite i sebe nekom sitnicom.

koliba

Najposle, ima i onih koji bi se za zimske praznike najradije izolovali od ostatka sveta – u tom slučaju, raspitajte se o selima koja su poznata po svom seoskom turizmu. Ova malena domaćinstva će vam ponuditi toplu kolibicu s kaminom, a na vama je da povedite svoju voljenu osobu i prava zimska idila može da počne.

cabin

I ko onda može da vam kaže da je osama dosadna?

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više