Filmovi za novogodišnje raspoloženje

od admin

Pred Novu godinu sve nas, nekako, zahvati čudna mešavina osećanja: euforija, romantika, seta, melanholija… Poneti takvm osećanjima, nije retkost da se po stoti put nađemo ispred televizora ili kompjutera iznova gledajući filmove koji u nama bude upravo ovaj čudni amalgam emocija. Gotovo da nema osobe koja ne odgleda barem jedan film u toku novogodišnjih praznika koji prethodno već ne zna napamet. Šta je to toliko specijalno u filmovima s novogodišnjom tematikom? Lepršavi su i komični kao i bilo koja bolja komedija, setni i romantični poput dobre stare ljubavne priče, pitki kao čaša novogodišnjeg šampanjca, dramatični kao detektivski roman – a opet su, nekako, i više od toga, suštinski su svoji, suštinski „novogodišnji“.

Evo naše liste dobrih starih novogodišnjih filmova koji, čini se, nikako ne izlaze iz mode. Pripremite čašu kuvanog vina, zapalite mirišljavu sveću, ušuškajte se među mekane jastuke, i novogodišnji specijal može da počne.

1. Love Actually (U stvari ljubav)

Čudno vam je da se našao prvi na listi?! Budimo iskreni, koliko nas ga zna napamet? A spreman je da ga „samo“ još jednom pogleda?

2. The Holiday (Odmor)

Ko ne bi poželeo ovakav odmor i to baš za Novu godinu? Romantčna i ušuškana seoska kućica, s jedne strane, a s druge luksuzna vila iz vaših snova. A koju god da izaberete, nećete mnogo pogrešiti – jer svaka krije ljubav vašeg života. Otrcana romantika?! Pokušajte da ga ove godine ne odgledate.

3. Sibirskiy tsiryulnik (Sibirski berberin)

Klasik čuvenog Nikite Mihalkova koji nikog ne ostavlja ravnodušnim – šta je „snežnije“ od ruske zime, šta opija više od ruske votke, a šta vas više rastužuje od pomisli na tragičnu ljubav prožetu taktovima Mocartove muzike?

4. Joyeux Noel (Srećan Božić)

Tokom Badnje večeri u jeku Prvog svetskog, rata pripadnici neprijateljskih snaga odlučuju da tog dana zakopaju ratne sekire i zajedno proslave jedan od najlepših praznika. Iako vas, na prvi pogled, bojna tematika filma može odvratiti od gledanja – ne odustajte! Ideje humanosti i plemenitosti kojima je film prožet, oplemeniće vaš duh i pripremiti vas da na pravi način dočekate predstojeće praznike.

5. Dva sata kvalitetnog TV programa

Kakvi bi to praznici bili bez malo dobrog, starog domaćeg humora? Bilo da od Deda Mraza za Novu godinu naručujete kulturu ili skupocene poklone, film će vam svakako približiti Dedin, ne tako naivan i lagan posao kakvim se često čini. Ko zna,možda ćete se naredne godine zapitati pre nego što odlučite da Dedu opteretite svojim željama i prohtevima.

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više