Napravite farmu od medenjaka

od admin

Da li volite male konstrukcijske projekte, minijaturne stvari, praznično raspoloženje i život na farmi? Imate sreće jer nas Molly Yeh  My Name is Yeh vodi na putovanje kroz svoju farmu medenjaka i usput nam daje puno praktičnih saveta uz pomoć kojih možete sagraditi sopstvenu.

kolaci8

Danas vam pokazujemo kako da napravite kalupe za medenjake i zidove koji će biti temelji vaše slatke novogodišnje farme.

Dobrodošli na farmu gde sveži sneg od kokosa uvek prekriva tlo i gde život miriše na cimet i crnu čokoladu. Dok vas vodimo na ovo putovanje, slobodno  grickajte vrata, uzmite zalogaj šljunkastog puta, ližite prozore – sve je jestivo!

Za početak, hajde da pogledamo zidove na farmi. Napravljeni su tako da podnesu skoro svaku prirodnu nepogodu: ledene zime,  razmahane ruke mališana, čak i otkup zemljišta zbog kojeg ćete morati da selite kuću sa jedne parcele na drugu. U zadnjem delu farme videćete dve prostorije za skladištenje identičnih dimenzija, ali različitih nijansi braon boje. Ovde držimo traktore i kombajne.

kolaci 3

 

Garaža s leve strane napravljena je od tamnog kukuruznog sirupa, dok je tamnija zgrada s desne strane na kojoj piše Hagen Farm napravljena od melase. Sada ćemo samo na trenutak prekinuti putovanje da bismo vam dali uputstvo kako da napravite kuću od medenjaka:

Osnovni zidovi kuće od medenjaka

1 čaša tamnog kukuruznog sirupa, melasa, ili mešavina oba (kukuruzni sirup za zidove svetlije boje, melasa za zidove tamnije boje)

¾ šoljice braon šećera

¾ šoljice margarina ili putera

4 šolje brašna

2 kašičice mlevenog cimeta

½ kašičice mlevenog đumbira

U šerpi srednje veličine ili činiji za mikrotalasnu, pomešati kukuruzni sirup ili melasu, braon šećer, i margarin ili puter. Kuvati na srednjoj temperaturi na šporetu ili u mikrotalasnoj pećnici u razmacima od po jednog minuta dok se šećer i margarin ili puter ne istope, a u razmacima svaki put lagano promešati.  

U velikoj činiji pomešati sve suve sastojke. Dodati mešavinu sa šećerom i nastaviti sa mešanjem dok se svi sastojci ne sjedine. Pokriti poklopcem i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi 20 do 30 minuta.

U međuvremenu, zagrejte rernu na 180° C i pripremite kalupe. Možete sami da napravite kalupe, ili ih možete poručiti internetomeInžinjeri ove farme su na veoma jednostavan način sagradili ove objekte koristeći kartonske kalupe, napravljene lenjirom i skalpelom:

Počnite tako što ćete napraviti kalup za prednji i zadnji deo kuće (gore levo):

Nacrtajte horizontalnu liniju (u širini kuće) na parčetu kartona, a zatim na njenoj polovini povucite liniju pod uglom od 90° (njena visina odgovaraće najvišoj tački kuće).

Nacrtajte još dve kraće linije pod uglom od 90° u odnosu na horizontalnu, a zatim nacrtajte dijagonalne linije koje će se spojiti sa centralnom. Isecite kalup skalpelom.

kolaci 4

 

kolaci 5

Zatim, napravite šablon za bočne stranice kuće (gore desno): On treba da bude u obliku pravougaonika iste visine kao i kraće vertikalne linije prednjeg i zadnjeg dela kuće.

Konačno, napravite krov, pravougaonik koji je oko 1,5 cm duži nego stranice kuće i oko 1,5 do 3 cm širi nego dijagonalne linije prednjeg i zadnjeg dela kuće. Na ovaj način moći će da štrči sa svih stranica kuće.

Razvijte testo na papir za pečenje koji odgovara vašem plehu. Pospite malo brašna po vrhu, a zatim poređajte kalupe na testo (tako da razmak između njih bude oko 3 cm). Koristite nož za picu ili oštar nož za precizno sečenje.

Odstranite višak testa, a zatim pecite dok ivice ne porumene. Počnite da proveravate da li je testo gotovo nakon 15-og minuta. Ako više volite tamniju nijansu braon boje, možete ostaviti testo u rerni do 45 minuta. Višak testa možete ponovo oklagijom razviti i do nekoliko puta. Ako testo počne da se suši, stavite ga u mikrotalasnu na 30-ak sekundi.

kolaci 6

A sada, vratimo se našem putovanju! Dole možete videti kućicu na farmi u kojoj živimo moj verenik i ja. Njeni zidovi su sagrađeni od standardne mešavine: ¼ šoljice kukuruznog sirupa i ¾ šoljice melase. Tamna boja zidova dobijena je uz pomoć specijalne tehnike koju naši zidari vole da zovu „zaboraviti da su bili u rerni i peći ih 45 minuta“.kolaci 7

 

 Tekst preuzet sa: http://food52.com/

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.