Sve što niste znali o Bikram jogi

od admin

Ukoliko ste ove zime doneli odluku da se pozabavite zdravljem svog tela, ali i uma predlažemo vam apsolutni hit u rekreaciji – Bikram jogu. Verovatno ste sada pomislili da znate već dovoljno o ovoj fizičkoj disciplini. Istina je da ste u zabludi. Bikram joga jeste nastala na osnovu klasične joge, ali ima elemente, a samim tim i rezultate koji je čine drugačijom. Kao prvo neobično ime Bikram potiče od čoveka koji je osmislio ovaj program vežbanja. Reč je o izvesnom Bikramu Čaudriju, amerikancu indijskog porekla.

 

Ono što čini posebnom ovu telesnu disciplinu jeste da se vežba u prostoriji čija je temperatura vazduha 42 stepena, što intenzivnom vežbanju dodaje i efekat saune pomoću koje dolazi do oslobađanja toksina iz organizma i povećane fleksibilnosti mišića. Zbog ove osobenosti Bikram joga je idealan način za regulaciju telesne težine i smanjenje celulita, jačanje imunog sisitema, oslobađanje stresa i umora i mnogih drugih negativnih posledica svremenog načina života!

Čas Bikram joge traje 90 minuta. Vežbanje podrazumeva izvođenje 26 poza koje se rade po dva puta plus dve vežbe disanja. Poze se uvek izvode istim redosledom i podrazumevaju i stajaće i ležeće položaje.

 

Bikram joga je svetski poznat način rekreacije, koji je isti gde god da se vežba. Veliki broj poznatih ličnosti su se oprobale u ovoj disciplini, kao što su Dejvid Bekam, Madona, Sting, Nikol Kidman i mnogi drugi. 

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više