Zimski retro stil

od admin

Šta trenutno imate na sebi? Šta se nalazi u vašem ormaru? Garantujemo da svaka od vas ima makar jednu stvar koja je inspirisana retro modom ’60, ’70 ili ’80 godina dvadesetog veka.

Znate onu čuvenu kada vam mama ili baka kažu “Što ti je ovo lepo, to sam isto i ja nosila kada sam bila mlađa”? Ne šale se. Stvarno su nosile. Duboke farmerice, crno bele tufne, pepita šara, karirano, duboke suknje, floralni printovi, široke haljine, krojeni sakoi, kaputi, bunde…sve su ovo modni detalji koji su nekada bili popularni.

retro odeca

Neki od njih su prilagođeni i modifikovani u skladu sa 21. vekom, a neki su se prosto vratili svom originalu. Čak ni poznate ličnosti ne mogu da odole retro modi, a predvodnica je definitivno Taylor Swift koju u poslednje vreme ne viđamo ni u čemu drugom osim u retro odeći.

tejlor retro

Izdvojite neke stare komade odeće i pogledajte ih iz drugačije perspektive ili posetite neke od brojnih „second hand“ prodavnica u našem gradu. Možda će vas inspirisati ove zime jer slojevito oblačenje odgovara nekadašnjem šik retro stilu.60 moda

vintage

 

Tekst napisala: Jelena Mitrović

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više