Barselona – magija koja očarava

od admin

Pronađi strast u gradu umetnosti, egzotične kuhinje, festivala, bajkovite arhitekture – grad koji se ne može opisati jer se njegova energija mora doživeti…

 

Kada otputujete na neko novo mesto, želite da iskoristite to odredište tako, da kada se vratite kući, puni utisaka i pozitivne energije, budete sigurni da ništa niste propustili i da ste zaista osetili energiju mesta u kojem ste boravili.

Naravno, to može biti izazov – naročito ako imate ograničeno vreme, zato smo pripremili za vas TOP 5 stvari koje možete raditi u Barseloni i biti sigurni da nećete propustiti ono najinteresantnije.

 

 

1. Upoznajte Gaudijeve građevine

Antonio Gaudi  ispred čijih dela zastaje dah, proveo je život u gradu čije je lice zauvek izmenio svojim jedinstvenim građevinama. Bez sumnje, Gaudijeve građevine su vodeće atrakcije za turiste u ovom magilčnom gradu.

Sagrada Familia  najpoznatija je katedrala na svetu, impresivna građevina na kojoj je Gaudi radio više od 40 godina. Veći deo objekta je i dalje u izgradnji, a procenjuje se da bi mogla biti završena tek oko 2028.godine!
Park Guell  – bajkoviti park koji je Gaudi projektovao kao privatni vrt, a koji je kasnije petvoren u javni park, nalazi se na brdu Carmel el Gracia. Gaudi ga je konstruisao i gradio od 1900 -1914.
La pedrera
apstraktni ambijent, napravljen od kamenih blokova bez ijedne ravne linije, nalazi se u aveniji Gracia, a u njenoj neposrednoj blizini nalazi se i bajkovita Kaza Batlo  impozantna građevina koju je Gaudi uradio za aristokratsku porodicu Batlo. Nemojte propustiti i druge Gaudijeve građevine koje nisu toliko popularne ali su svakako vredne pažnje, to su Casa Vicens Palau Güell.

gaudi lik

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više