Koja boja kose najbolje odgovara vašem tenu?

od admin

Kada želimo promenu izgleda, uglavnom najpre pomislimo na farbanje kose. Međutim, koju boju izabrati nije laka odluka. Da li da se ofarbamo u svetliju ili čak neku smeliju nijansu? Mogućnosti je mnogo, a kako bismo vam to olakšali, donosimo nekoliko saveta stručnjaka.

Odredite podton kože

Ovo može da bude teži zadatak, ali najvažnije je da utvrdite da li spadate u ljude sa toplim ili hladnim tonom. Jedan od načina da to uradite jeste da se najpre umijete i uklonite sve nečistoće sa lica, a potom da u dobro osvetljenoj sobi sa prirodnom svetlošću prislonite žuti i crveni komadić papira, a potom i beli, zeleni srebrni i plavi – jedan po jedan, a ne sve u isto vreme. Ako vidite da vam uz kožu bolje pristaju žuta i crvena nijansa, onda je vaša koža toplog tona, a ukoliko se više slaže sa papirićima u zelenoj, plavoj, srebrnoj i beloj boji, onda je podton vaše kože hladan.

Još jedan trik je da zglob ruke ispružite direktno prema sunčevoj svetlosti. Ako su vam krvni sudovi zelenkaste boje, onda spadate u tople podtonove. Ako deluju plavkasto, vaša koža je hladnog tona.

Maslinasta koža ima zelene podtonove, kojima najbolje pristaju crvene nijanse kose. To ne mora da bude jarko crvena, već i popularna „jagoda plava“ i kestenjasto plava. Onima sa crvenim podtonovima pristajaće hladnije boje kose, poput ljubičasto crvene, „ledeno“ plave i moka smeđe. Oni sa tamnijom kožom trebalo bi da izbegavaju tamno plave i svetlo smeđe nijanse, koje ne stvaraju kontrast između kože i kose. Dakle, ofarbajte se ili u tamniju ili u svetliju boju.

boja3

Oči

Boja očiju takođe igra važnu ilogu. Plave oči istaknuće bakarne nijanse oko lica, dok će smeđe oči zasijati uz pravu nijansu koja je u skladu sa podtonom kože.

Hladni podtonovi

Najbolje će izgledati sa toplim bojama kose poput narandžasto crvene, zlatno plave, boje meda, kestenjaste, i čokoladno smeđe. Neka vam inspiracija budu frizure Dženifer Lopez, Džesike Simpson, Hali Beri i Kim Kardašijan.

Topli podtonovi

Vaš izbor treba da su hladnije boje kose, poput pepeljasto smeđe, bež, šampanj plave, tamno crvene… Sjajni primeri su Kejt Midlton, Majli Sajrus, Sofija Vergara i Dženifer Aniston.

boja

Napisala: Nađa Rakocija

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više