3 stvari koje radite svojoj kosi, a ne bi trebalo

od admin
kosa

Ne postoji dama koja ne želi da joj kosa bude zdrava i negovana. Velike pare se troše za „čudotvorne“ proizvode, koji preko noći treba da poboljšaju njen izgled. Mi tvrdimo da nema potrebe da izdvajate pozamašne sume za frizerske salone i sredstva bez efekta, već da jednostavno izmenite svoje navike. Moguće je da vam one do sad nisu pale na pamet, ali ove greške koje možda pravite definitivno odmažu kvalitetu vaše kose. 

1. Koristite šampon sa silikonima – Oni čine da vaša kosa izgleda zaglađeno i uredno, bez „antenica“ koje svuda štrče. Tako da njihovo prisustvo nije uvek nepoželjno, na primer u regeneratorima ili maskama za kosu. Međutim, one su predviđene za krajeve kose. Problem je u tome što se silikoni nikako ne smeju naći na koži glave! Šampon ima ulogu da čisti, i ništa dalje od toga. Ukoliko se silikoni natalože na temenu, može doći do zapušavanja pora, jer koža ne može da „diše“. To dovodi do iritacija, svraba, peruti, i na kraju – do opadanja kose. Zato, pogledajte poleđinu vašeg šampona, i ako u sastavu nađete jedinjenja koja se završavaju na –one ili –ane (kao što je Dimethicone), odmah ga bacite i potražite neki na kome je naznačeno da je silicone-free.

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više