5 proverenih saveta za predivnu kožu

od admin

Neki ljudi dobiju na porodičnoj lutriji i naslede „prelepu“ kožu, ali genetika je samo početak.

Kozmetika ipak ima samo mali udeo u krajnjem rezulatu. Svakodnevne životne navike su ključ uspeha. Evo šta savetuje tim američkih plastičnih hirurga:

Ostavite pušenje: pušenje ometa snabdevanje krvi koja održava kožu mekom i daje joj zdrav izgled. Nikotin iz cigareta uništava vlakna i vezivna tkiva kože, zbog čega ona postaje neelastična. Pušenje istovremeno dehidrira kožu i smanjuje koncentraciju kiseonika u njoj.

Koristite kreme sa zaštitinim faktorom: ovaj tim lekara je analizirao fotografije 186 parova identičnih blizanaca i poredio ih sa informacijama o njihovim svakodnevnim navikama. Blizanci pušači i oni koji su provodili dosta vremena napolju bez krema sa zaštitinim faktorom su izgledali znatno starije, imali su više bora, od svoje braće/sestara. Zadebljala, gruba koža je povezana sa izlaganjem suncu.

Ne koristite previše različitih proizvoda za negu kože. Mešajući mnoštvo različitih proizvoda, poništava se njihovo dejstvo. Još jednom se potvrđuje pravilo – manje je više.

Kozmetička fioka može da sadrži samo samo nekoliko isprobanih proizvoda koji prijaju baš vašoj koži, zato ima smisla potruditi se i pronaći ih.

Dajte šansu preparatima koje koristite, ne menjajte proizvode svakih par nedelja. Potrebno je da prođe najmanje 14-21 dan da bi se videli efekti proizvoda koji ste počeli da koristite jer toliko treba ćeliji da dospe na površinu. Razne aktivne supstance proizvoda utiču na razne strukture i finkcije pojedinih ćelija kože-dajte im vremena da ispolje svoje pozitivne efekte.

Balansirane životne navike: dovoljno sna dovodi do proizvodnje hormona rasta koji pomaže obnavljanju ćelija kože i proizvodnju kolagena. Vežbanje povećava cirkulaciju i dopremanje hranljivih materija u kožu. Najbitnije navike vezane za ishranu, odnosno unos vitamina, minerala i mikroelemenata. „Centri za lepotu“ se nalaze u dubokim slojevima kože i najbitnije je da se oni iznutra pravilno ishrane. Merz Spezial su nemački dijetetski proizvodi koji omogućavaju dopremanje svega što je potrebno za glatku i blistavu kožu – proverite.

Ključ do predivne kože je mešavina nauke, zdravog razuma, zdravih životnih navika i pridržavanje jednostavnim pravilima i Spezial izgled je tu.

Svet lepote vam predstavlja Merz Spezial kapsule za kožu. 

Posetite MerzSrbija Facebook stranu i saznajte više o Merz proizvodima  https://www.facebook.com/MerzSpezialSrbija

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više