Rešite se mitisera

od admin

Da, ove male napasti javljaju se u dve boje. I to u klasičnim – crnoj i beloj. Ali nikada nisu u modi, jer nam kvare i izgled i raspoloženje.

O crnim mitiserima više znamo i bolje ih vidimo, ali beli su mnogo veća nepoznanica. Zato vam nudimo savete kako da sprečite njihovu pojavu i kako da ih uklonite na prirodan način. A sa našim jednostavnim receptima, maske napravite same – u svojoj kuhinji.

mitiseriBeli mitiseri ili u stručnoj literaturi – zatvoreni komedoni, nastaju usled začepljenja pora, nakupljanjem ćelija mrtve kože i sebuma. Podsećaju na bele grudvice ili neravnine, veći su, otečeniji i osetljiviji od crnih mitisera. S druge strane, crni mitiseri nalaze se na površini, otvoreni su folikuli dlake ispunjeni masnoćom iz lojnih ćelija i mrtvom kožom koji su nastali usled oksidacije.

Beli mitiseri su veoma česti kod ljudi sa masnom i mešovitom kožom. Najčešće se pojavljuju na bradi, nosu i jagodicama, ali i na grudima. Javljaju se usled hormonskih disbalansa, u pubertetu i trudnoći. Takođe, neki od uzročnika mogu biti: loša ishrana, stres, koža sklona aknama, pušenje i nečisto lice. Simptomi su slični kao kod akni, jedino što mitiseri nisu bolni.

Izbegavajte da ih cedite, jer dolazite u rizik od nastanka infekcije, gnojnih upala, pa čak i ožiljaka.

Ovo su saveti kako da kontrolišete nastanak belih mitisera:

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više