Kako našminkati male oči

od admin
Ukoliko su oči ogledalo duše, želite da izgledaju što je moguće krupnije i lepše. Sa pravom šminkom i malo vežbe, imaćete prelepe oči za samo nekoliko minuta.
1. Postarajte se da su vam obrve dobro iščupane i ošišane. Dobar izgled obrva dosta utiče na izgled i oblik vaših očiju.
670px-Apply-Makeup-to-Small-Eyes-Step-1
2. Prvo, pripremite oči tako da vam šminka duže traje. Ovo se može postići nanošenjem primer-a celom dužinom vašeg kapka do obrva. Umesto primer-a možete naneti korektor ili puder i postićićete isti efekat.
670px-Apply-Makeup-to-Small-Eyes-Step-2
3. Sledeći korak je da izaberete boju vaše senke. Odlučite se za boju koja će istaknuti boju vaših očiju (braon za plave oči, ljubičasta za zelene, crna ili plava za braon oči i roze ili svetlo ljubičasta za oči boje kestena).
670px-Apply-Makeup-to-Small-Eyes-Step-3
4. Da bi ste naneli eyeliner, počnite na unutrašnjem delu oka i idite ka spoljašnjem delu. Koristite kratku četkicu kako biste izbegli da linija izgleda debelo.
670px-Apply-Makeup-to-Small-Eyes-Step-4
5. Još jedan mali trik – Nanesite blago svetlucav (ne sa gliterom!), beli prah na unutrašnji deo kapka, ispod obrva i ispod spoljašnjeg dela oka. Ovo privlači svetlost na vaše oči i čini da se još više ističu.
670px-Apply-Makeup-to-Small-Eyes-Step-5
6. Uvijte trepavice uvijačem za trepavice pre nego što stavite maskaru. Zatim na gornje trepavice nanesite maskaru tako što ćete više maskare naneti na spoljašnji deo trepavice. Ako želite da izbegnete grmuljice, nanesite drugi sloj maskare pre nego što se osuši prvi.
670px-Apply-Makeup-to-Small-Eyes-Step-6
7. Kada nanosite maskaru na donje trepavice, uvek zapamtite – Manje je više! Okrenite četkicu od maskare vertikalno i tako nanesite maskaru na donje trepavice. Oko će izgledati lepše ukoliko na donje trepavice nanesete samo jedan sloj maskare.
670px-Apply-Makeup-to-Small-Eyes-Step-7

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više