Proizvodi koje treba da zadržite samo za sebe

od admin

Omiljeni karmin i maskara možda su očigledni ali ne i jedini kozmetički proizvodi koje nikada ne smete deliti sa svojim prijateljima. Ponekad je teško reći „Ne“ najboljoj drugarici ali, za početak na fin način joj saopštite da se udalji od vašeg uvijača za obrve. U „ovo samo ja koristim“ zoni trebalo bi da budu i:

 

1. Aplikatori: Četkice, sunđeri, štapići i sve ostalo što dolazi u direktan kontakt sa vašom kožom, očima ili usnama. Infekcije se veoma lako prenose, tako da drage dame, čuvajte samo za sebe sjaj za usne, četkicu za razmazivanje ajlajnera i blendiranje (stapanje) senke.

 

cetka

2. Pribor za manikir i pedikir: Korišćenje tuđe turpije za nokte ili grickalice deluje bezopasno, ali ako slučajno isečete i kožu, vrlo lako može doći do gljivičnih infekcija, koje su često uporne i neprivlačne.

pedikir

 

3. Četka za kosu: Mora se priznati da su četke veoma primamljive kada su pri ruci, kod ogledala, čak i u kući koja nije naša. Ukoliko imate običaj da se očešljate bilo čijom četkom, perut je najbezazlenije što se može zadržati na glavi. Vaške nisu samo ružna uspomena iz detinjstva – ponekad ih i odrasli imaju.

cetka

 

4. Sva šminka za oči: Vaš ajlajner, maskara kao i senke mogu vas dovesti u rizik od bakterijskih infekcija ili veoma zaraznog konjuktivitisa.

oci

 

5. Krema za lice: Ukoliko za vađenje kreme iz kutijice koristite isključivo kašiku, nemate zašto da brinete. Međutim, ako koristite prste kao i većina, morate imati u vidu da su bakterije prisutne i na čistim rukama. Kada je u pitanju krema za lice, deljenje bacila ne dolazi u obzir.

krema za lice

 

6. Pribor za tuširanje: Ponekad ne možemo izbeći tuširanje u tuđem kupatilu. Čak i kada je najbolja drugarica u pitanju, nikada ne posežite za njenom lufom za kupanje, sapunom ili brijačem. Mikroorganizmi vole vodu i vlagu koja je prisutna u kupatilima – gde lako dolaze u dodir sa vašim telom.

tusiranje


7. Četka za piling:
Neko bi iz radoznalosti mogao da je uzme i poželi duboko čišćenje lica. Imajte na umu da se stafilokoke prenose dodirom kože o kožu. Ako delite stan sa cimerkom ili cimerom, četku za piling kupite samo za sebe.

cetka za piling

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više