Mezoterapija – šta sve treba znati

od admin

Razumevanje procesa starenja i važnosti fibroblasta je ključno kako bi se razumela svrha mezoterapije.

Ako znamo da funkcija fibroblasta slabi s godinama a da su oni zaduženi za stvaranje kolagena, retikularnih i elastičnih vlakana i da imaju važnu ulogu u extracelularnom matriksu onda je jasno zašto s godinama stimulacija fibroblasta postaje sve bitnija.

photo

 

Kako koža stari i zašto?

Starenje kože je prirodan proces i ono počinje pre prvih vidljivh znakova. Polako se sporije proizvodi kolagen, dolazi do gubitka elastina, povećava se oksidativni stres, melanociti se gomilaju, gubi se potkožno masno tkivo i polako dolazi do pada tonusa i gubitka elastičnosti i smanjenja hidratacije. Dakle, koža s godina gubi svoje odbrambene mehanizme, pa pored genetike, godina, sve je više oštećenja nastalih spoljašnjim i unutrašnji agresorima (sunčevi zraci, vetar, zagađenje, duvan, itd.)

Iako je starenje individualno, može se reći da se već oko 30e primećuju prvi vidljivi znaci starenja, fine linije oko očiju i na drugim delovima lica. Već u 40im koža na kapcima postaje opuštenija, javljaju se bore oko očiju, glabela i linija između obrva se već primećuju, kao i nazolabijalne bore jer dolazi do postepenog gubitka elastičnosti kože. Sa 50 bore na čelu, glabela i bore između obrva su već dublje, koža generelano gubi tonus i sve je opuštenija, javljaju se vertiklane linije i bore oko usana. Sa 60 god. i više bore su već brazde i to najčešće oko usta, na vratu, neretko i na obrazima, sve bore su jasno vidljive, koža je već vidno tanja zbog gubitka potkožnog masnog tkiva, te gubitka volumena. Marionetske linije su kod nekih već brazde.

Zašto raditi mezoterapiju?

Sad kad smo razmeli proces starenja, jasno je da koži s godinama nedostaje hidratacija, elastin, kolagen, hijaluronska kiselina, antioksidanti i ostali ključni elementi koji su već u koži ali su u smanjenju s godinama. Estetska medicina je osmislila tretman koji predviđa da se upravo ovi elementi unose u kožu i to na neophodnu dubinu kako bi se postigla optimalna sredina za ubrzanje proizvodnje novog kolagena, elastina, podstiče se hidratacija i stimulišu unutrašnji procesi u koži.

Koje supstance i zašto se koriste za mezoterapiju?

Postoji čitav nizi vitamina, minerala, aminokiselina, faktora rasta, hijaluronske kiseline,oligoelemenata, itd. koji se mogu kombinovati. Ono što je bitno je da su ove supstance u pravilnom odnosu i da se nalaze u stabilnoj soluciju što jedino garantuju kokteli sa oznakom CE Class III. Ova oznaka upravo garantuje sve ovo i označava legalan proizvod koji je dozvoljen da se aplikuje u kožu.

Koje probleme rešavamo mezoterapijom?

RRS mezokokteli su gotove kombinacije neophodnih supstanci za pravilan rad potkožnih procesa, i njima efikasno rešavo probleme uklanjanja bora, zatezanja kože, relaksacije mimičkih mišića (zamena za botox koja nije štetna), izbeljivanje fleka, rejuvenacija i izbeljivanje regije oko očiju, stimulišemo rast nove kose, uklanjamo celulit i strije.

Preporučuje se serija od nekoliko tretmana, po strogo utvrdjenom protokolu a za održavanje rezultata najčešće je neophodno uraditi jedan tretman jednom u dva meseca.

RRS mezokokteli u sebi imaju hijaluronsku kiselinu koja podstiče normalan hidrobalans, stimuliše migracije ćelija, podstiče regeneraciju i ima antioksidativni efekat. Takođe,  organski silicijum koji se nalazi u ovim koktelima ima antiejdž efekat, podstiče proizvodnju kolagena, ima antioksidativno dejstvo i doprinosi da koža izgleda mlađe. Ostale specifične biorevitalizujće komponente se razlikuju u koktelima koji su formulisani za specifične indikacije.

Takođe, moguće je istovremeno tretirati više problema ali i praviti specifične kombinacije pojedinačnih ampuliranih formula a sve kako bi se postigli što bolji razultati.

 

http://www.elpidalasercentar.com/mezoterapijasaiglom.html

 

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više