Božićna čorba od bundeve

od admin

Dobra supa ili čorba uvek su simbol kvalitetnog ručka, još ako je od bundeve tu nema greške. Božić je pravo vreme za ovu divnu supu koju ćete sigurno jesti sa oduševljenjem. Potaž ili supa od bundeve su omiljeni i među malom decom, i pored toga što izgleda privlačno i lepo, izuzetno je ukusna i hranljiva!

 

 Potrebno vam je:

  • 700g bundevebyicna bundeva
  • pola manje glavice belog luka
  • 3 kašike ulja
  • 30g margarina
  • 1 praziluk
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 veći krompir
  • 1L vode
  • veza peršuna i celera
  • pavlaka
  • so, biber začini
Bundevu iseći na kriške, posoliti, premazati margarinom i peći u rerni da omekša, a zatim je zgnječiti u pire. Na maslinovom ulju dinstati crni luk i praziluk. Zatim dodati beli luk, sitno iseckan krompir i celerov list. Preliti ključalom vodom i kuvati dok krompir ne omekša. Na kraju čorbu lagano umešati u pire od bundeve, dodati peršun i začine po želji: biber, ljutu tucanu papriku, pola kafene kašike mlevenog đumbira ili isto toliko muskantnog oraha.

Servirati čorbu dok je vruća, a u svaki tanjir možete staviti po kašiku pavlake.
Božićna čorba od bundeve je spremna da oduševi sve koji će je probati!
0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više