Razmazite sebe i voljenu osobu u novogodišnjoj večeri

od admin

Bilo da provodite ovu nedelju uživajući sa dragim ili sama sa dosta vina, nedelja je savršen izgovor za uživanje u super seksi desertima.

 

1. Laki čokoladni lava kolač za dvoje

 Da li išta govori više “Volim te” od istopljene čokolade? Možete je napraviti za samo 25 minuta od 6 sastojaka. Ovi dekadentni kolači imaju sočnu, istopljenu čokoladu u sredini, i slatko mlečno iznenađenje.

Mnogi tvrde da je teško napraviti ovaj kolač, ali to nije tačno. Jednostavnije ne može biti ali izgleda impresivno kad se servira. Za esktra užitak uvek prelijte sladoledom ili karamelom. Ključ je da imate istopljenu čokoladu u sred kolača. Minut više u rerni i neće se istopiti onako kako želite. Neka bude u rerni 8 minuta, dok ivice ne budu čvrste. Vrh treba da bude sjajan i blago želatinast.

Potrebno vam je: ¼ margarina/putera, 100 grama crne iseckane čokolade, jaje i jedno žumance, 2 kašike šećera, jedna kašika braša, malo soli, opcija: 2 kašike dulche de leche.

Uputstvo: Zagrejte rernu na 230 stepeni. Deo putera i brašno izmešajte i stavite u okrugle posude za pečenje U činiji izmešajte fino iseckanu čokoladu i komade butera. Zagrejte na vatri da se smesa istopi, mešajte da se sve sjedini i ostavite 5 minuta da se ohladi.U činiju srednje veličine izmešajte jaje i žumance, so i šećer dok sve ne bude glatko i sjedinjeno. Dodajte čokoladu i brašno u smesu sa jajima i mešajte dok se ne sjedini. Raspodelite smesu u posude. Ako koristite dulce de leche, popunite do pola posudu, potom dodajte jednu kašiku krema svakoj. Potom prelijte ostatak smese. Pecite od 9 -10 minuta dok ne budu čvrste ivice kolača a, centar ostane tečan. Ostavite kolač da se ohladi 1 minut, potom ga malo odvojte uz pomoć noža, stavite na tanjirić na posudu i okrenite. Ostavite da odstoji 10 sekundi i podignite posudu. Pospite prah-šećerom i jagodama ili višnjama po želji. Služite odmah i uživajte!

 

 2. Čokoladni brauniji sa glazurom

2.Brauni

Brauniji su još lepši kada su prekriveni finom kremastom čokoladnom glazurom.

Potrebno vam je: 50 gr istopljenog putera, 1 ½ šolja belog šećera, 1 ½ šolja žutog šećera, 1 kašika arome vanile, 4 jaja, 1 ½ šolja brašna, 1 šolja kakaa, kašika soli.

Za glazuru: 1/3 šolje šećera, 3 kašike brašna, 2 kašike kakaa, ½ šolje mleka, ½ šolje putera, mekšeg, ½ šolje istopljenih čoko ljuspica, i malo za ukras.

Uputstvo: Brauniji

Zagrejte rernu na 180 stepeni, pomešajte istopljeni puter, šećer, vanilu u veliku činiju. Umutite jaja, jedno po jedno dok se skroz lepo ne sjedine i ne ujednače. U posebnu činiju sipajte brašno, kakao i so. Lagano dodajte ovu mešavinu u smesu od jaja i mešajte. Sipajte puter u pripremljenu posudu za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni oko 35 – 40 minuta.

Glazura: Istopite čokoladne ljuspice i ostavite da se malo ohlade, samo do sobne temperature. U manjoj šerpi, pomešajte šećer, brašno, kakao i mleko i neka vri dok vi mešate. Ovo treba da traje do 3 minuta dok se ne pretvori u pudingastu smesu. Sklonite šerpu sa vatre i sipajte smesu u posudu da proverite nema li grudvica. Ohladite smesu u frižideru. Kada se čokoladni krem ohladi umutite puter mikserom dok ne postane kremast, dodajte mu čokoladnu smesu dok ne bude penasto, mutite oko minut.

Na kraju dodajte istopljenu čokoladu i mutite još oko 2 minuta. Glazuru prelijte preko braunija, pospite ljuspicama čokolade i poslužite! Prijatno!

 

3. Čokoladna Nutela torta sa jagodama i kokos kremom

3.Nutela kokos jagoda torta

Lenji ste? I dalje možete imati sjajan desert. Probajte ovu divnu torticu!

1 šolja ovsenog brašna +kašika šolje običnog brašna, prašak za pecivo, malo soli, 2 kašike kakaa, 4 kašike kokosovog brašna, 1 jaje, 3 kašike kokosovog ulja, 3 kašike bademovog ili kokosovog mleka, 2 kašike nutele, 1 ½ kašika vrele kafe ili vode.

Za krem: ¼ finog kokos krema, 1 kašika meda, 3 veće iseckane jagode, još malo Nutele za preliv:

Uputstvo:

Kora: Stavite ovseno brašno, prašak za pecivo, so, kakao i kokosovo brašno u veliku činiju i mešajte viljuškom dok se ne napravi glatka smesa, potpuno sjedinjena. Dodajte mleko i dobro umešajte. Stavite Nutelu u sredinu testa i sipajte toplu kafu ili vodu na vrh. Pecite par minuta.

Za krem: Mutite krem od kokosa i med 2-3 minuta i ubacite seckane jagode. Stavite krem na ohlađenu koru,a preko njega Nutelu.

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više