Zavirite u male tajne profesionalnih šminkera

od admin

Možda vam se čini da je postizanje besprekornog izgleda, koristeći samo „obične“ proizvode, neizvodljivo. Ipak, nakon upoznavanja sa trikovima profesionalaca, postaje jasno da posredi nije u pitanju nikakva nauka, i da ih lako možete izvesti u kućnim uslovima. Mi vam prenosimo iskustva popularnih YouTube gurua, koja svakodnevno objavljuju internet zajednici.
saveti šminkera
1.Dugotrajna senka – Ukoliko nemate bazu za senku, lako je možete napraviti sami. Pomešajte vašu okoloočnu kremu sa malo tečnog pudera, u razmeri 2:1,i nanesite na kapke. Drugi način je da nanesete korektor na kapke, i da ga fiksirate puderom u kamenu. 

2.Ajlajner trik – Ukoliko vam vaše trepavice „smetaju“ pri nanošenju tečnog ajlanera, trik je jednostavan – umesto da gledate pravo ka ogledalu, stavite ga na sto i gledajte na dole. Imaćete bolji ugao i bolji osećaj za prostor, gde šta treba da nanesete.

3.Savršena linija – Ako vam je izvlačenje “mačkastih očiju” problem, upotrebite selotejp. Zamislite da se donja linija trepavica produžava ka obrvama, i u tom pravcu nalepite parče selotejpa. Ako se umažete, sve greške će završiti na njemu.
ajlajner uz selotejp

4.Mat karmin – Ako je vaš ruž kremast, a želite popularan mat efekat, uzmite papirnu maramicu, razdvojite je na tri dela, uzmite jedan i naslonite ga na namazana usta. Zatim blago pređite translucentnim puderom i gotovo – imate ruž sasvim druge završnice.

5.Proširene pore – Postoje brojni proizvodi za maskiranje ovog problema, koji su zapravo potpuno bespotrebni, ukoliko znate za ovaj metod. Reč je o načinu na koji nanosite tečni puder. Nemojte vući četku gore-dole po licu (kao da krečite fasadu), već pravite brze kružne pokrete, na tačkama gde su vam pore najvidljvije. Videćete kako postaju „popunjene“ i potpuno zamaskirane!

6.Sakrijte podočnjake – Ukoliko na podočnjake stavljate korektor u boji svoje kože, nećete postići nikakav rezultat. On će ih samo posvetliti, i ostaće vidljivi. Trik je u tome da birate onaj u boji breskve, ili lososa. Ta boja neutrališe zelene, plave, sive senke, tako da će ih potpuno prekriti.
korektor

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više