Novi trendovi za farbanje jaja

od admin

Želite da ukrasite vaš Uskršnji sto jajima obojenim najlepšim nijansama, ali pokušavate da izbegnete upotrebu veštačkih boja u svojoj hrani. Iako je poslednjih godina sve češča praksa da se za farbanje jaja koriste upravo te veštačke boje, ove godine većina prehrambenih kompanija odlučuje se za izbacivanje veštačkih sastojaka u proizvodima za ishranu. Poznata je činjenica da ovakve boje, ako se unesu u organizam, mogu da budu veoma štetne, pa ukoliko ne želite da rizikujete, nudimo vam nekoliko predloga da vaša Uskršnja jaja ove godine budu potpuno prirodna uz postizanje željenog efekta.

 

  1. Priprema

Kada je kuvanje jaja završeno, iskoristite vruću vodu kao bazu za svoje boje. Sipajte toplu vodu u čaše, po jednu za svaku boju. Na svaku šoljicu boje dodajte 1/8 šoljice sirćeta kada se voda malo ohladi. Ovo će obezbediti da boja na jajetu ne izbledi.

 

  1. Plava boja

 blueberry-dyed-easter-egg

Postoji nekoliko načina da dobijete plavu boju. Možete dodati borovnice u posudu sa toplom vodom, ostavite ih da odstoje 10 minuta, a zatim procedite. Drugi način da dobijete plavu boju je da isečete jedan crveni kupus na dva komada i ostavite ga u vod dok se potpuno ne ohladi. Nakon toga ga procedite.

 

  1. Zelena boja

 615_listing_image_2094270_689922352631

Za svetlo zelenu boju dodajte dve kašike zelenog čaja u prahu u već napravljenu mešavinu vode i sirćeta. Za intenzivniju nijansu zelene upotrebite ljusku od šest komada crvenog luka. Ostavite ih da se kuvaju u ovom rastvoru 15 minuta, a onda procedite.

 

  1. Žuta boja

 Cúrcuma-en-polvo

Ova vesela boja je verovatno najjača od svih prirodnih boja. Dobija se mešanjem tri kašike sušene kurkume sa vašim rastvorom vode i sirćeta. Ovaj zlatni začin je ključni sastojak u indijskom kariju i ostaviće mrlju na svemu sa čim dođe u kontakt. Ako ne želite da vam prsti budu žuti narednih nekoliko dana, uvek možete da dobijete žutu boju sa šest pomorandžinih kora, koje ćete ostaviti da ključaju 20 min u pomenutom rastvoru.

 

  1. Crvena boja

 resized_425x282_red-beet

Čitav spektar boja od crvene do ružičaste zavisi isključivo od toga koliko dugo ćete jaje ostaviti da poprima boju. Crvenu boju možete da dobijete dodavanjem konzerve repe u posudu ključale vode sa kašičicom sirćeta. Ostavite da se kuva 10 minuta, a zatim procedite cveklu. Ovu boju možete dobiti i pomoću brusnica, ali u ovom slučaju kesica svežih brusnica mora biti potopljena u rastvoru vode i sirćeta tokom čitave noći.

 

  1. Ljubičasta boja

 red-wine-and-anti-aging-effect

Najbolji način da dobijete ljubičastu boju prirodnim putem je da proključate čašu crvenog vina i dodate kašičicu sirćeta kada se ohladi.

 

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više