Modni grom iz vedra neba

od admin

 

Bujna stokilašica zagazila u Chanel

Dogodilo se čudo. Ne, na žalost, nije izmišljena čokolada koja topi kilograme  ali od kada je XL devojka snimila reklamu za Chanel, XL manekenke su sve prisutnije.

coco-shanel-1

Nakon Lagerfeldove neodmerene izjave da su debele žena sramota, ovo je modni grom iz vedra neba, koji je u potpunom usponu.

debeljuce

Ne samo da su žene XL veličine pokazale kako zavodljivo izgledaju u Dolce&Gabbana kupaćim kostimima i Gucci korzetima i tako odškrinule modna vrata, već su ih ovoga puta nogom široko odgurnule. Vrata se nalaze na pariškoj adresi Rue Cambon 31 na kojoj je smešten legendarni atelje nedostižnog  modnog autoriteta Coco Chanel. Tamo je snimljena plesačica burleske Miss Dirty Martini kojoj je društvo pravila glumica Jane Schmitt u ‘ulozi’ kapriciozne gospođice Gabrielle.  Suprotno raskošnom broju kilograma plesačice, odeća joj je bila svedena na minimum, odnosno, na svome je telu imala tek hulahopke, metalne remene, podvezice, seksi crne rukavice i nisko rezane grudnjake.

debeljuce1

‘Niko ne želi vidjeti zaobljenu ženu’ govorio je nekada Karl Lagerfeld. ‘Imamo debele majke koje sede sa svojim vrećicama čipsa ispred televizora i govore kako su mršave žene ružne’ nastavio je dizajner. Nakon ovih fotografija ne samo da bi dobio po prstima od velike Coco, već bi se mogao slobodno sakriti iza neke zaobljene žene kojoj se mnogi dive. Beth Ditto bi za tu priliku bila više nego idealna.

 

Debeljuce od kojih zastaje dah

Časopisa ‘V’ nazvan ‘The Size Issue’ pokazao je zamamne lepotice u pozama od kojih zadaje dah. Nešto slično smo već bezbroj puta videli, ali ovoga puta nešto je potpuno drugačije. Moda je napokon prihvatila žene čije telo ispunjava konfekcijski broj veći od teško prihvaćenog broja 42.

Većina je bila mišljenja da je to samo privremeno, odglumljeno za snimanje editoriala za najnoviji broj časopisa ‘V’ nazvan ‘The Size Issue’, no snimanje modela debljih od Claudije Schiffer veliki je pomak rigidne modne industrije.

Jesu li bolno retuširanje modela za reklamnu kampanju Ralpa Laurena ili izjava Kate Moss kako ‘ništa nije toliko fino kao osjećaj mršavosti’ bile vrh kulta žgoljavosti s kojeg smo morali pasti ne znamo, ali je sigurno da je puno sigurnije i lakše pasti na dobro potkoženo telo.

Iako ovaj potez ne znači da debeljuce ulaze na velika vrata u modu, sa sigurnošću možemo reći kako su ih svojom sigurnom nogom dobro odškrinule.

Glamurozne fotografije snimio je norveški fotograf Solve Sundsbo, a četiri lepe i hrabre manekenke poznati su modeli za punije – Candice Huffine, Marquita Pring, Michelle Olson, Tara Lynn i Kasia P.

 

 

 

 

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više