Žene zbog ljubomore sve više sklone agresiji

od admin

Ljubomora je osećaj koji izaziva povišeni pritisak, ubrzano kucanje srca i povećanje adrenalina. Teško ju je kontrolisati i najbolnija je od svih emocija, koju žene podnose puno teže od muškaraca i sve česće su sklone napadima agresije

 Muškarci nemaju razumijevanja za ljubomorne ispade  6141_shutterstock_3635681_630x0

 U poslednjih nekoliko godina sve više žena traži pomoć zbog ljubomore. Strah da će ih partner prevariti ili ostaviti, odražava se depresijom i napadima ljutnje. Žene proveravaju partnerove mobilne telefone, kompjutere i bankovne račune, kako bi se uverile jesu li slali poruke ili mailove drugim ženskim osobama, kupovali cveće ili poklone koje one nisu dobile. Žene zbog ljubomore vrište, histerišu i padaju u depresiju, te zbog toga u sve većem broju traže pomoć, tvrdi psihoterapeut Florenece Telly. Žene su nasilne baš kao i muškarci, ali odgoj i društvo im ne dozvoljava da to pokažu, pa pronalaze različite načine kako bi ispoljile bes i agresiju koju uzrokuje ljubomora.

Postoji nekoliko teorija o tome zašto se žene sve teže nose s ljubomorom3jubomora

 Razvojem tehnologije mnoge informacije nude se „na tanjiru“. Žene podležu najnižim potrebama i proveravaju mobilne telefone, mailove i bankovne račune u potrazi za dokazima. Ljutnju i bes koju osjećaju, teško je kontrolisati, a sukob s partnerom završava se galamom i histerijom. Žene takođe žele imati sve pod kontrolom, pa tako i svoje muškarce. Ukoliko ne uspiju, napadaju ih stres i osećaj neuspeha. Posledica toga je ljubomora na partnera koji je uspio.

 Na žene utiče i društvo u kojem žive. Okružene lošim primerima, te pričama o lošim brakovima i prevarama, uverene su kako će se to dogoditi i njima. Ljubomora je strah koji osećamo kada nam se čini kako gubimo kontrolu nad nečijim osećajima. Ona se ne ispoljava samo na partnerima već i na prijateljima te članovima porodice. I dok je muškarcima seks najgori oblik nevere, žene će puno teže oprostiti emocionalnu prevaru.

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više