Šta se dešava sa našim telom kada se zaljubimo?

od admin

Nema boljeg osećaja od zaljubljenosti. Tada smo prepuni energije, zračimo srećom i dobrim vibracijama, a sve to se oslikava i na naše telo koje doživljava neverovatne promene onda kada nekoga volimo. Predstavljamo vam 10 fascinantnih stvari koje se dešavaju s našim telom kada se zaljubimo!

 

Mozak menja aktivnost u sekundi

Šta god da neko misli o ljubavi na prvi pogled, nauka je nedvosmisleno pokazala da nam je za zaljubljivanje potrebno manje od sekunde! Naime, ljubav aktivira čak 12 regija u mozgu čiji je rezultat zaljubljivanje za samo petinu sekunde!

Srce se umiri

Zaljubljenost je osećanje koje utiče na nivo hormona u krvi, dovodi do sporijeg rada srca i snižavanja krvnog pritiska. Zato se nekada osećamo tako „opijeni“ kada smo zaljubljeni.

Remeti nam san

Zaljubljene osobe kraće spavaju od ostalih jer nas konstantno razmišljanje o predmetu našeg obožavanja drži budnim do kasno u noć. Sigurni smo da su svi barem jednom prošli kroz ovu fazu.

Smiruje bol

Ljubav ima moć da ublaži bol. Tada se u mozgu aktiviraju isti receptori na koje deluju i lekovi protiv bolova zbog čega se osećamo bolje.

Zaboravni smo

Ljubavni hormon oksitocin ispušta se u velikoj količini, a to za posledicu ima blokiranje memorije pamćenja. Rezultat je osećaj zaboravnosti i odsutnosti.

Aktivira se ljubomora

Dokazano je da ljubav utiče na naš osećaj zaštite voljene osobe, zbog čega se aktivira ljubomora. Iako do ovoga dolazi nesvesno, ljubomoru možemo kontrolisati.

Hrana ima bolji ukus

U jednom istraživanju naučnici su testirali zaljubljene studente i dali im zadatak da probaju razne ukuse i ocene ih. Rezultati su otkrili nešto neverovatno, jer su se studenti složili da hrana i piće koje su probali imaju bolji ukus.

Lošija koncentracija

Nesvesno razmišljanje o predmetu zaljubljenosti utiče na naše obavljanje svakodnevnih zadataka na poslu. Zaljubljenima je teže da se fokusiraju na jedan zadatak, ali srećom pa to ne traje dugo.

Menja nam se glas

Kada žena razgovara sa muškarcem u koga je zaljubljena, njen glas poprima višu frekvenciju i postaje tanji.

Jačaju nam kosti

Jedno istraživanje pokazalo je uzajamnu vezu između srećnih parova u braku i jakih kostiju.       

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više