Psihoterapijom do orgazma

od admin

Sensate focus

Ako vam je polnost postala dosadna i monotona vreme je da isprobate jednu od najdelotvornijih terapija –  Sensate focus. Ona seks pretvara u jedinstveno iskustvo, poboljšava samouverenost i užitak orgazma

 

Dodirivanje se odvija u tišini, dodiri su nežni i nisu namenjeni masaži. Cilj je što bolje osetiti partnerovo telo. Ako vam je polnost postala monotona i svakidašnja tada Sensate focus, ili ako prevedemo “Terapija koncentrisanja na osećaje“, može poslužiti kao pomagalo za obnovu uživanja u polnosti. Tehniku možemo izvoditi samo u paru. Ukratko ćemo opisati postupak i svrhu tih vežbi. Kako je Sensate focus namenjen lečenju, sve vežbe imaju tačno određen način njihovog odvijanja i podeljen je na stepene. Oni parovi, koji nemaju problema mogu pojedini od tih stepeni koristiti za obogaćivanje svog polnog života.

Sensate focus – prvi stepen

Prvo se pobrinemo za prikladno okruženje. Kako ćemo tokom izvođenja biti goli, povećajmo temperaturu vazduha, pobrinimo se da nas niko ne ometa, isključimo telefon, zaključajmo vrata i primerenom rasvetom osigurajmo intiman ugođaj. Pri tome svetlost mora biti dovoljno jaka kako bismo videli partnerovo telo. Jedan od partnera leži na stomaku, a drugi laganim dodirima počne istraživati njegovo telo. Ova tehnika poboljšava samouverenost i smanjuje strah od telesnih mana. Potrebno je obratiti pažnju na teksturu kože, toplinu partnerovog tela i izbegavati genitalije. Dodirivanje se odvija u tišini, dodiri su nežni i nisu namenjeni masaži. Pokušajmo što bolje osetiti partnerovo telo. Uloge zamenimo dva puta, svako jednom legne na leđa, a drugi put na stomak. Nakon završetka jedne seanse o njoj ne razgovaramo i analiziramo je, već pričekamo da prođe oko pola sata, kako bismo u mislima sami proanalizirali osećaje i pohranili ih u mislima. Kod svakog stepena Sensate focusa, ako jedan od partnera postane previše orentisan prema orgazmu umesto prema osećajima, par se mora vratiti na prethodni stepen.

1411942061_poljupci-sirom-sveta

Razvoj Sensate focusa

Sve sljedeće faze uključuju dodavanje elemenata. Prvo istraživanje partnerovog tela proširimo i na genitalije, ali ne zbog užitka ili želje da prouzrokujemo uzbuđenje. Istražujemo kožu, pokušavamo osetiti partnerovo telo. Ako to partner želi može svoju ruku položiti na našu i voditi je po svom telu, ali ne sme preuzeti kontrolu. U sledećoj fazi partneri se počnu međusobno dodirivati i to ne rade naizmjenično, što iskustvo čini prirodnijim. Lagano prelazimo na položaj u kojem žena sedi na partneru, ali bez koitusa. Penisom se može trljati stidno područje i tako istraživati svoje osećaje. U sledećoj fazi pređite na konkretno, penis neka polako ulazi u vaginu. Kod svakog stepena Sensate focusa, ako jedan od partnera postane previše orijentisan prema orgazmu umesto prema osećajima, par se mora vratiti na prethodni stepen.

profimedia-0158327235-833x555

Praktičnost Sensate focus terapije

Sensate focus nije samo odlična terapija za parove koji imaju probleme sa polnošću. Ako isprobaju tu tehniku svaki par će otkriti novo područje polnosti. U polnost spada orentisanost prema užitku i orgazmu, a retko smo svesni svih ostalih čula. Seks može postati jedinstveno iskustvo u kojem partnera upoznajemo svim svojim čulima, a ne samo preko erogenih zona. Ova tehnika poboljšava samouverenost i smanjuje strah od telesnih mana, čime vodi do poboljšanja polnog živote i boljeg opšteg stanja.

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više