Hijaluronski fileri brišu nazolabijalne bore

od admin

Prešli ste četrdesetu, prve bore su se već pojavile, a posebno vam smetaju one koje idu od nosa ka usnama? Onda ste vi pravi kandidat za hijaluronske filere. Njima se na jednostavan i siguran način popunjavaju bore koje licu daju grub i umoran izraz, a s obzirom na to da je reč o biorazgradivom materijalu, potpuno su bezbedni za organizam.

img_4987

Nakon  četrdesete godine usporava se aktivnost fibroblasta tako  da se stvaranje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline  prirodno smanjuje. Takođe, sa godinama je primetan nedostatak masnog tkiva u koži što dodatno doprinosi pojavi bora. Ženama najviše smetaju nazolabijalne bore koje su posledica opuštanja ligamenata oko usana i brade, delovanja sile gravitacije, ali i genetske predispozicije.  Obrazi se naglo spuštaju, bore su vidno urezane i tada se preporučuju hijaluronski fileri koji koži vraćaju volumen i jedrinu, održavaju  tonus, neutrališu dejstvo štetnih radikala i omogućavaju bolju hidrataciju tkiva – kaže dr Nenad Stanković iz Estetskog centra „Estera.

Tretman ne traje duže od pola sata, a budući da novije generacije  hijaluronskih filera sadrže anestetik, potpuno je komforan i prilagođen modernoj ženi koja odmah nakon tretmana može da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima. Ukoliko se sam postupak izvodi naprednim tehnikama, onda nema bojazni ni od modrica ni crvenila.

– Ako se bore popunjavaju kanilom, onda se na brz i efikasan način iz samo jedne tačke ubrizgavaju fileri što našim klijentkinjama garantuje odsustvo otoka, nema vidiljivih tragova uboda ni hematoma. Upravo se u tome ogleda prednost ovog pristupa, a najvažnije je što su rezultati vidljivi odmah i mogu trajati čak do dve godine u zavisnosti od tipa filera koji se koristi – zaključuje dr Stanković.

 

 

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više