Šta obavezno morate znati o pedikiru

od admin

1) NIKAD NEMOJTE DA DOZVOLITE DA ZAPENUŠAJU VODU DOK SU VAM NOGE POTOPLJENE

Mlaznice u bazenčiću kozmetičkih salona mogu biti pune bakterija i gljivica. Mnogi zbog toga imaju problema sa atletskim stopalom i bradavicama. Ako se koža tokom pedikira slučajno poseče, takođe možete zaraditi bakterijsku infekciju. Preporučuju se saloni koji sanitarno proveravaju sve između dva klijenta. Kako biste se dodatno osigurali, uvek dobro isušite prostor između prstiju, jer bakterije i gljivice vole vlažne površine.

2) BUDITE SIGURNI DA SU METALNE SPRAVICE KOJE SE KORISTE STERILISANE NAKON SVAKOG KLIJENTA

Obratite pažnju na to da li se kozmetičke spravice potapaju u tečnu dezinfekciju. Ovo efektivno ubija većinu mikroba koji mogu da dovedu do infekcije. Neki saloni čiste svoja pomagala ultraljubičastim svetlima, ali to nije naijbolji način, jer je tako potrebno šest sati da bi se određeni deo pribora sterilisao.

3) ZNAJTE DA ISTI ALAT NE MOŽE DA BUDE KORIŠĆEN NA VIŠE KLIJENATA

Svaka alatka koja nije od metala trebalo bi da bude korišćena samo i isključivo na jednoj osobi, pošto se ne može sterilisati. Neke žene nose svoj lični pribor u salone, a nekli saloni svakom klijentu obezbeđuju poseban pribor koji klijent može da zadrži i ponese sa sobom prilikom narednog dolaska.

4) RECITE SVOM KOZMETIČARU KAKO TAČNO DA VAM ISEČE NOKTE I ZANOKTICE AKO ŽELITE DA IZBEGNETE ODLAZAK KOD DOKTORA

Nokti bi trebalo da se seku pravo, a ne polukružno, da ne bi došlo do urastanja. Ako već imate urasle nokte, posetite pedijatra. Što se tiče zanoktica, ne postoji „pravi način“ za njihovo sečenje. Ako se plašite infekcije, nemojte ih ni seći, nego ih samo pažljivo negujte hidratantnom kremom.

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više