Maske za lice

od admin

Maske i tretmani za lice poznati su još iz starih vremena kao jedan od najefikasnijih načina za negu lica.
Tako se kaže da su Rimljanke pre spavanja stavljale na lice kašu od pšeničnog brašna.
Izvrsni rezultati dobijeni primenom maski vremenom su doveli do njihove široke upotrebe u kozmetici. Maske koje kupujemo, kao i one domaće radinosti, prave se mešanjem različitih supstanci, odabranih prema pojedinim svojstvima: kao stimulansi, kao faktor za brzo sušenje, za omekšavanje ili umirenje kože, hidrataciju ili zatezanje i sve to u zavisnosti od karakteristika tena kojem je maska namenjena.

Pravila:

Da bi se pri korišćenju maski za lice postigla što veća efikasnost, dobro je znati nekoliko pravila koja nameće dugogodišnja praksa:

 • Pre stavljanja svake maske upotrebite sredstvo za skidanje šminke ili piling za umivanje koji uklanja nečistoće, a najbolje bi bilo da nakon toga dodatno očistite ten i otvorite pore na koži vodenom parom – na taj način svaka maska za lice duplo dublje će prodirati u kožu.
 • Stavite masku ne samo na obraze, već i na čelo i vrat.
 • Oko očiju ostavite slobodnu zonu. Uvek budite oprezni sa kozmetikom koju primenjujete na koži oko očiju jer je taj deo lica izuzetno osetljiv i neodgovarajuće supstance mogu biti veoma štetne. Na žalost, koža oko očiju najteže se obnavlja i zato je uvek bolje sprečiti nego lečiti. Taj deo lica premazaćete masnijom kremom.
 • Na očne kapke stavite obloge sa kesicama od čaja kamilice ili kriške krastavca.
 • Za vreme ovog postupka opustite se, ležeći na leđima u što udobnijem položaju. Zašto je važno biti opušten tokom ovog procesa?
  Kada smo pod stresom, pritisak nam varira i na taj način pucaju kapilari koji svojim proširivanjem sprečavaju aktivnim sastojcima u maskama da dublje prodru u kožu. Tako se elastin razgrađuje i koža postaje suva i sklona pojavljivanju bora. U tom slučaju maska za lice može delovati samo trenutno, ali čak i redovna nega neće imati efekta ukoliko ste pod stalnim stresom.
 • Prirodne maske za lice koje sami pravite kod kuće držite na licu najmanje 20 minuta.
  Maske koje ste kupili tretirajte onako kako je napisano u uputstvu za upotrebu i nemojte ih držati na licu duže od propisanog. Maske koje kupujete u sebi sadrže konzervanse i hemijske supstance koje produžavaju njihov rok trajanja, ali su isto tako štetne za kožu ukoliko ih koristite više nego što je sugerisano.
 • Masku na licu skidajte tako što ćete je najpre omekšati toplim oblogama i tek nakon toga oprati lice mlakom vodom – nikako hladnom jer hladna voda sužava i zatvara pore. Prvo namažite hranljivu kremu koju će površinski sloj kože upiti i tek nakon toga postupak završite hladnom oblogom. Tada će pore biti sveže nahranjene i zatvorene.

Ashieda-Natural-Face-Mask

 

*Neka lica ne podnose pojedine supstance u maskama te njihovo korišćenje može biti neprijatno. Zbog toga vam savetujemo da najpre stavite malo maske na vrat ili iza uva, pre korišćenja. Ako se u toku jednog dana na tom mestu koža ne nadraži, možete primeniti postupak i na celo lice i vrat.

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više