Jubilarnih pedeset godina na sceni

od admin

Unikatna pojava muzičke scene

Mužička ikona Josipa Lisac, proslaviće 50 godina svoje karijere, koncertom u Sava centru. Na Dan zaljubljenih, beogradska publika imaće priliku da uživa u poznatim hitovima kao što su „Magla“, „Gdje Dunav ljubi nebo“, „Danas sam luda“ i mnogim drugim. Ova autentična ikona prepoznatljivog stila, 26. marta održaće i koncert u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Josipa Lisac je rođena u Zagrebu, 14.02.1950 godine. U svet muzike, zakoračila je sa deset godina, pevajući već tada klasičan repertoar. Pred kraj gimnazije zainteresovala se za rok. Karla Metikoša je upoznala početkom 70-ih i kroz život sa njim stvara svoj prvenac „Dnevnik jedne ljubavi“ koji je 42 godine nakon stvaranja, Josipi i autorima doneo nagradu za antologijsko ostvarenje hrvatske muzike. Specifična interpretacija kvalitetnih pesama, pečat je po kom i mlađe generacije prepoznaju ovu umetnicu.

 

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više