Otkrijte sve čari Brača ovog leta!

od admin

Hrvatsko primorje kao jedno od najlepših, po utiscima ljudi širom sveta, može se svrstati u svetski poznate destinacije vredne poseta. Na njemu se Jadran stapa u svim nijansama plavetnila, miris borovine širi, a mi vam predstavljamo ostrvo Brač, kao top destinaciju hrvatskog primorja. Za kraljicu dalmatinskih ostrva proglašen je magični Brač. Magija dalmatinskog hedonizma oličena je u penušavom vinu, tropskom suncu, ribljim specijalitetima, kaštelima i palačama nekadašnjih civilizacija. Mediteranska klima je po metereorolozima blagotvorna jer utiče na duga i topla leta sa veoma blagim temperaturama zime. Tropsko sunce i srednja temperatura mora odaju utisak rajskog odmora, a netaknuta flora i fauna daruju čist vazduh.

Foto: Sanja Misanovic

Brački beli kamen nadaleko je poznat u svetu, a zanimljiva činjenica je da deo Bele kuće u svom sastavu sadrži ovaj kamen. Pre nekoliko vekova Rimljani su koristili kamen sa Brača za izgradnju čitavih gradova i amfiteatara širom Dalmacije. Okružen kamenitim uzvišenjima, ostrvo Brač je mesto koje odiše misterijom prošlog vremena i rimske civilizacije. Ostrvo je ispunjeno posebnim mirisom Alepske borovine kojom je okružen celokupan Brač. Hladovinu možete lako pronaći jer su veliki delovi ostrva prekriveni crnim borovim šumama, a u potrazi za svojim kutkom uživanja neće vam biti potrebno mnogo vremena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koračajući kroz Brač ispod stopala osetićete makadam, a prolazi kroz uske ulice učiniće vašu šetnju posebnom. Videćete mnoštvo neobičnih fasada, kamenitih kućica i balkona sa različitim vrstama cvetnog bilja. Prestonica renesansne kulture i umetnosti u Dalmaciji daje još jedan poseban utisak, a mnogobrojne crkve i reljefi renesansne arhitekture učiniće da vam zastane dah. More je magično plavo, a pretapanje plave boje ne može se opisati rečima koliko je priroda darovala ovo ostrvo. Najpoznatija rajska plaža Zlatni rat prepuna je turista, ukoliko volite društvo na plaži ona će biti idealna za vas. Ukoliko ste pak znatiželjniji i želite svoj mir pored mora, vrlo lako šetajući duž obale, možete pronaći svoje mesto u uvali, bilo da želite peskoviti, kameniti ili šljunkoviti predah. Palme su svuda, a kafići i restorani ušuškani su u samo jezgro starog grada.

Foto: Sanja Misanovic

Ukoliko ste za aktivniji odmor, Brač sadrži mnoštvo sportova na vodi, kao i delove surferske plaže pa se i u tome možete okušati. Aktivan odmor ili ne, ostrvo Brač će vam zasigurno ostati u pamćenju kada god da odlučite posetiti ovo mesto. Nestvarno plavetnilo, poseban miris u vazduhu i veličanstvene plaže su dovoljni razlozi za posetu ovog renesansnog ostrva u Dalmaciji! Na kraljici dalmatinskih ostrva zalazak sunca je nestvaran, a pogodno mesto za to je mol kod svetionika gde ćete doživeti posebnu emociju i smiraj prilikom ove prirodne pojave.

Foto: Sanja Misanovic

 

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više