Chanel 5 – parfem za sva vremena

od admin

Parfem Chanel 5 ili kako ga popularno zovu Šanel petica jedan je od najpopularnijih i najprodavanijih parfema širom planete. Ovaj parfem je nastao davne 1920. godine, a stvorila ga je Gabrielle Coco Chanel. Početna ideja Šanel petice je ultimativan simbol luksuzne jednostavnosti , a postao je danas i više od toga. Osnovna vizija ovog parfema je ideja ženstvenosti i remek-delo šik generacija.

chanel-petica-parfem

Izvor: wikimedia.org

Poslednja verzija Chanel 5 parfema je danas moderna, sveža i živa predstava večnog mirisa. Tako poručuju iz modnog brenda Chanel, a mnoge žene ga prepoznaju kao simbol dobrog ukusa. Poznate ličnosti poput Marylin Monroe bile su zaštitno lice Šanel petice, a njen mnogo puta citiran odgovor na pitanje u čemu spava, malo koja žena ne zna. Ona je pedesetih godina u jednom intervjuu odgovorila kako u krevetu na sebi ima samo nekoliko kapljica Chanel 5 parfema.

Cvetni parfem je izumeo stručnjak za parfeme Ernest Beuk. On je po uzoru na Coco dizajnirao parfem koji podseća na njen stil i ličnost, a njen zahtev je bio da ovaj parfem mora biti senzualan i složen za moderne žene. Coco je znala da ne želi jednostavnost i jedan cvetni miris u parfemu. Ona je zahtevala složenost odnosno mešavinu cvetova kao što su jing jang, jasmin, ruža sandalovina i burbon vanila.

Petica u nazivu ovog parfema predstavlja peti uzorak koji je Coco odabrala nakon što joj ne predstavljeno nekoliko verzija ovog parfema. Pošto je Coco želela da njen parfem bude složen, kao što smo već rekli, njegova proizvodnja i sastojci su isto tako složeni. Koristi se na tone cveća sa područja Madagaskara.

Slični članci

1 komentar

Parfem za kosu koja divno miriše! | Minut za mene 04/07/2021 - 08:00

[…] ovaj brend, mora da pruži kvalitet. Tako je i sa parfemima, a najpoznatiji je svakako legendarni Chanel N° 5, koji je i dan danas jedan od najpoznatijih i najprodavanijih parfema na […]

Odgovori

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više