5 saveta za zdraviju kosu

od admin

Svaka žena mašta o zdravoj, bujnoj i kvalitetnoj kosi i ceo život se trudi da to i postigne. Kosa čini bitan segment našeg izgleda i njen kvalitet se odražava na naše zdravlje. Svet lepote vam donosi nekoliko saveta kako da tretirate kosu, pojačate njen kvalitet, ubrzate njen rast i ojačate dlaku. Neka vaša kosa bude odraz vaše lepote i zdravlja.

kosa-hair-tips

Izvor: pexels.com

Prvi savet

Uvek zaštite kosu od sunca, vetra i kiše. Ove prirodne pojave utiču na to da se kosa suši, a to možete rešiti pomoću zaštite koristeći kišobran ili kapu.

Drugi savet

Vlažna kosa je uvek slabija i osetljiva pa samim tim lakše puca. Izbegavajte češljanje kose odmah nakon pranja, uradite to pre toga.

Treći savet

Ne zaboravite da stavite na kosu hidrirajući regenerator. Nakon šamponiranja na kosu uvek stavite masku ili regenerator kako ne biste došli do problema zamršene kose.

Četvrti savet

Koristite šampon i regenerator iz iste kolekcije. Ovo je bitno zbog specifičnosti vaše kose, a različiti kombinovanje preparata nisu uvek pogodni za vaš tip kose.

Peti savet

Šišajte se na svakih mesec dana. Ovo se odnosi na samo skraćivanje vrhova kose, koja brže raste ukoliko primenjujete ovo pravilo.

 

 

 

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više