Kako pravilno oprati kosu?

od admin
woman-morning-hair

Ako ste mislile da znate kako oprati kosu, prevarile ste se. Naime uobičajeni svakodnevni ritual pranja kose nije bezazlena i jednostavna stvar. Svetski poznat frizer Džordž Norvud  otkrio je male tajne kako da pravilno operemo kosu, koje su to greške koje najčešće pravimo i kako da naša kosa izgleda čisto i zdravo.

kosa

Dvostruko šamponiranje je obavezno, navodi poznati frizer. Prvim šamponiranjem se skida sloj prljavih čestica sa temena glave, a drugim se ona potpuno čisti. Zato nikada nemojte da preskočite drugo pranje kose.

Nemojte stavljati previše šampona na glavu i nadodavati još više kada vidite da dovoljno ne peni. Sasvim je dovoljno nekoliko kapi šampona na šaci kako biste stvorili dovoljnu količinu za šamponiranje. Prevelika količina šampona na glavi dovodi do većeg ispiranja, a ukoliko to dobro ne uradite, kosa i dalje ostaje masna.

Nortvud kaže da je pranje kose dva do tri puta nedeljno najbolje za svaki tip kose. Možete to činiti i češće ukoliko vam je kosa sklonija mašćenju, a ukoliko pak imate kovrdžavu i gustu kosu to možete činiti ređe. Ukoliko poslušate ove savete, imaćete savršeno čistu i zdravu kosu.Ne zaboravite na dodatne preparate koji hrane kosu kao što su balazami, regeneratori i maske za kosu.

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više