Saveti kako da izbegnete prehladu

od admin

Svaki prelaz godišnjeg doba sa sobom nosi viruse, promene raspoloženja i prehlade. Kako da pobedimo varljivi prelaz i da ostanemo imuni na sve te viroze koje vladaju? Svet lepote vam donosi savete kako da se sačuvate kada su svi oko vas prehlađeni, a vreme pogoduje upravo tome.

Kako biste ojačali imunitet počnite da pijete mnogo vode i u nju ubacite obavezno vitamin C. On najviše doprinosi jačanju organizma i otpornosti na različite viroze. Ukoliko ga ne posedujete u tabletama, dovoljno je da kupite limun i svakodnevno ga unosite u organizam. Uvedite još jednu naviku, a to je unos meda. Med je veoma lekovit i osim što njime možete zasladiti čaj, uzmite makar jednu kašiku dnevno.

fruit-lemon-limun

Izvor: pixabay.com

Perite ruke što češće jer ćete na taj način sve štetne bakterije skinuti sa ruku i one neće moći da se razvijaju po vašem telu. Jedite mnogo voća. Sada nam stižu narandže, kivi i grejpfrut koji su bogati izvori vitamina. Ne zaboravite na unos svežeg povrća u što većim količinama.

Ubacite u svoj život fizičku aktivnost. Ukoliko ništa ne trenirate, uvedite ritual svadnevne šetnje od pola sata ili brzog hodanja. To će vam goditi jer uz pomoć fizičke aktivnosti jačate svoj organizam.

Oblačite toplu garderobu. Bez obzira ukoliko je jesen topla, napolju sija sunce i narodski se kaže da je Miholjsko leto, ne zaboravite da je to samo varljiv period. Jutra i večeri su hladne, a vi gledajte da se oblačite slojevito kako se ne biste prehladili.

 

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više