4 namirnice za mladolik izgled

od admin
povrće

Negovanje podrazumeva i unos određenih namirnica koje daju pozitivan efekat našoj koži. Svaka lekovita namirnica ima u sebi određene vitamine i minerale koji povoljno utiču na spoljašnji izgled. Zato je veoma bitna ishrana i namirnice koje unosite, a isto tako i količina. Lagana hrana hidrira i osvežava vašu kožu, a sve to povoljno utiče na lepotu. Postoje namirnice koje čuvaju mladalački izgled i prilikom njihovog unosa podmlađuju vašu kožu. Pažljivo pročitajte koje namirnice u sebi sadrže eliksir mladosti.

Prva namirnica –  Borovnice

Borovnice poseduju velike količine pektina, koji snižava holesterol, i antocijana – jednog od najjačih antioksidanata. Borovnice su još bogate vitaminima poput B2, C i E. Vitamini E i C osvežavaju vašu kožu i čine da ona izgleda podmlađeno. Takođe se bore protiv štetnih slobodnih radikala.

blueberries-borovnice-borovnica

Izvor: pixabay.com

Druga namirnica Lubenica

Lubenica je odličan izvor vitamina B1 koji učestvuje u proizvodnji energije. Lubenica je namirnica koja je bogata  vitaminima A i C, kalijumom i magnezijumom. Likopen, kojeg je lubenica puna, pomaže u sprečavanju UV oštećenja koja uzrokuju bore i veoma suvu kožu.

watermelon-lubenica-voće

Izvor: pixabay.com

Treća namirnica Nar

Nar ima semenke koje sadrže antocijanine i elagičnu kiselinu koja povećava proizvodnju kolagena i smanjuje UV-oštećenja i zbog toga je veoma blagodetan. Bogatstvo antioksidanata čini ulje nara moćnim saveznikom protiv starenja.

pomegranate-nar-voće

Izvor: pixabay.com


Četvrta namirnica Avokado

Avokado je bogat mnogim vlaknima, kalijumom, vitaminima E i B i folnom kiselinom. Sadrži oleinsku kiselinu koja utiče na kožu da bude hidrirana i mekana. Avokado je bogat izvor vitamina E koji je, osim što štiti kožu, dobar i za normalno funkcioniranje organizma jer je moćni antioksidans.

avocado-avokado-voće

Izvor: pixabay.com

0 komentar
0

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više