Sprečite alergije na jednostavan način

od admin
foto-polen-pocetna

Jesen je godišnje doba koje osim šarenog lišća, donosi i onu manje lepšu stranu, a to su učestale alergije. Mnogi od vas se sigurno bore sa tim problemom koji se smenjuje iz sezone u sezonu. Kako biste lakše podnosili promene godišnjeg doba i disali punim plućima, donosimo vam nekoliko korisnih saveta kako da sprečite jesenjske alergije.

Prljavština je glavni problem. Grinje od prašine su najčešće u jesen i zimu, a njihovom razmnožavanju pogoduje grejanje i suv vazduh. Izmet ovih čestica može uzrokovati astmu, upalu disajnih puteva i još mnogo komplikacija na koži.
soba-prozor-krevet

Foto; pexels.com

Da biste sprečili upravo pojavu grinja, redovno provetravajte sve prostorije u kući ili stanu. Preporučujemo da posteljinu obavezno perete jednom, a usput redovno čistite i plišane predmete. Oni su pravo leglo grinja, posebno igračke, a obratite pažnju i na unos biljaka u kuću.
Znaci pomoću kojih ćete prepoznati da li imate simptome alergije:
1. Ako kijate, kod alergija ćete kinuti više puta zaredom. Ako ste prehlađeni, kinućete s većim razmacima.
2. Kod alergije je sluz  prozirna, a kod prehlade žuta, smeđa ili zelena.
3. Kijanje i curenje nosa kod prehlade traju nekoliko dana, a prati ih i povišena temperatura. Kod alergija oni se javljaju povremeno.
4. Simptomi alergija takođe se javljaju tokom određenih aktivnosti ili samo u određenom delu dana.
Kod kožnih problema, alergije će izazvaju osipe i svrab, odnosno one će izazvati iznenadne promene u temperaturi. Osip se može pojaviti po čitavom telu ili samo na određenim delovima, a simptomi mogu trajati i po nekoliko sati, a najbolje je onda da se obratite doktoru.

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više