Tri signala da nosite pogrešne cipele

od admin
black-shoes-ankle

Omiljene širom svet od strane žene jesu svakako cipele. Volimo ih, kupujemo i oduševljavamo se njima. A šta kada kupite pogrešne cipele, koje vam ne odgovaraju?  Koliko se često oduševimo, toliko možemo i da pogrešimo u njihovom odabiru. Svet lepote vam donosi savete kako da ne pogrešite kada kupujete cipele. Omiljena obuća je važan segmet u stajlingu, nekima čak i najvažniji. Jedno istraživanje pokazalo je da čak 90 posto žena nosi preusku obuću, što može izazvati niz zdravstvenih problema, zbog toga usvojite ove savete i nećete imati više tih problema.

shoe-heels-shoes

Foto: pixabay.com

Udobnost je najbitnija
Neka vam udobnost bude srazmerno važna kao i izgled obuće. U cipelama odgovarajućeg broja trebali biste slobodno moći pomicati prste. Zato između nožnih prstiju i vrha cipele uvek treba da postoji malo prostora. S obzirom na to da noge tokom dana otiču, preporučuje se da cipele kupujete u kasnim popodnevnim satima kada su stopala najveća. Tako ćete biti sigurni da vam model cipela savršeno odgovara.
Stopalo raste 
Tokom godina luk stopala se postepeno spušta i stopalo se širi, pa vam trebaju za broj veće cipele nego u srednjoj školi. Kako biste to primetili na vreme, najbolje bi bilo da barem jednom godišnje izmerite stopala. Nemojte se oslanjati na to da je stopalo prestalo da vam raste pre deset godina. Vodite računa o dužini stopala.
Prevelika obuća
Ukoliko vas na kraju dana jako bole mišići s unutarnje strane stopala, onda su vam cipele koje nosite sigurno velike. U većem broju cipela mišići u stopalima se stežu pri svakom koraku kako bi cipele zadržali na nozi. Ovakvo naprezanje može dovesti i do ozbiljnijih povreda stopala poput plantarnog fascitisa ili petnog trna kod kojeg dolazi do delimičnog ili potpunog pucanja vezivnih niti petne kosti. Obratite pažnju na odgovarajući broj cipela jer navedeni problemi uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme.
Nadamo se da ćete usvojiti ove savete. Ponavljamo da ne zaboravite pravilo – udobnost je jednako bitna kao i izgled. Osećajte se lepo i udobno u trendi obući i vašim omiljenim cipelama.

 

 

Slični članci

Ostavite komentar

* Upotrebom ove forme prihvatate skladištenje i rukovanje vašim podacima na ovom veb sajtu.

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više