Kako najlakše odabrati SENKU naspram BOJE svojih OČIJU

od Marijana

Jedna od najčešćih grešaka koju većina žena pravi tokom šminkanja jeste i odabir neadekvatne senke za oči. Svi smo uglavnom navikli na bron senku ili na širom sveta popularni smokey eyes. Neretko žene stavljaju i senku koja im se slaže uz garderobu koju su toga dana odabrale, što je u većini slučajeva apsolutni promašaj. Još jedan vrlo važan savet jeste da nikada ne birate nijansu senke koja je približna nijansi vaših očiju jer će se te boje stopiti i vaš izgled će učiniti umornijim, a vas strarijim.

Kako bismo pronašle pravu nijansu za vas otkrićemo vam jedan trik, naime u bjuti industriji postoji nešto što se zove makeup color weel, tačnije paleta kojom ćete najlakše odrediti senku koja vam najviše odgovara:

Izvor: Pinterest

Najvažnije je što treba da znate jeste da boje koje odabirate za svoje oči moraju biti KOMPLEMENTARNE, tj. da se nađu tačno nasuprot boji vaših očiju. Dakle, ukoliko imate plave oči, nijanse koje bi trebalo da birate nalaze se upravo nasuprot plavih nijansi, a to su u ovom slučaju nijanse narandžaste, žute, pa i braon boje.

BRAON OČI

Ukoliko imate braon oči, bilo da su svetlije ili tamnije nijanse, nikada nećete pogrešiti ukoliko odaberete paletu LJUBIČASTIH senki. Takođe, odličan izbor za vas jesu i palete koje imaju ZELENKASTE nijanse, pa čak i senke boje CIGLE, odnosno BRONZE.

Izvor: Pexels

ZELENE OČI

Ukoliko imate zelene oči najbolje nijanse za vas su ROZE, PUDER boja, odnosno senke boje BRESKVE, kao i nijanse NARANDŽASTE.

Izvor: Pixabay

PLAVE OČI

Kao što smo na početku pokazali uz plave oči najviše se slažu nijanse vatenih boja – NARANDŽASTE, ŽUTE, BRAON.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više