Astronautkinja Kristina Koh nakon 328 dana ponovo na ZEMLJI: Pogledajte kako je izgledao njen boravak u Svemiru skoro GODINU DANA

od Marijana

Astronautkinja NASE Kristina Koh je 6. februara uspešno sletela na Zemlju nakon što je provela rekordnih 328 dana u Svemiru! Ona se zajedno sa kolegama Lukom Parmitano i Aleksandrom Skvorcovim prizemljila u svemirsku luku u stepama Kazahstana i postala tako astronautkinja koja je do sada najduže boravila van planete Zemlje. Prethodni rekord u broju dana provedenih u Svemiru kada su žene u pitanju držala je njeha koleginica, američka astronautkinja Pegi Vilson koja je u Svemiru boravila 289 dana.

Ovo putovanje bilo je svačije putovanje. Hvala vam svima što ste učestvovali u uspehu misije i što ste mi pružili mogućnost da ponesem svačije snove i Svemir. Zahvalna sam što sam se vratila na planetu Zemlju– zahvalila se Kristina na svom Twiter nalogu.

Da život astronauta nije nimalo lak, ali da se uvek pronađe vreme i za svakodnevne rutine imali smo priliku da pratimo na Kristininim Twiter objavama koje je delila sa svojim pratiocima tokom ovih gotovo godinu dana. U pauzama od istraživanja i različitih priprema nađe se i vreme da se naprave frizure i na taj način prkosi gravitaciji:

Savet za svemirsku frizuru: Dvostruka pletenica je najbolji izbor – dobro paše ispod kapice i izvan šlema, i nema više kose koja leti na sve strane.

Ukoliko se pak pitate kako posada provodi svoje slobodno vreme u letelici i šta rade kako bi se razonodili, uverite se na sledećim fotografijama.

Vikend je! Pitanje koje najčešće dobijam je šta mi radimo u svoje slobodno vreme. Za mene to je uglavnom fotografija, provodim vreme sa svojom posadom, čitam i pratim sport poput surfovanja i fudbala. U poslednje vreme sam baš veliki fan nedelja!

Moj najdraži način da provodim vreme u svemisrkoj letelici je da gledam kroz prozor i divim se i beležim aparatom lepotu naše planete.

Čak i astronauti moraju da se odmore. Provodim neradni dan čitajući i opuštajući se kraj svog omiljenog prozora. Nakon duge nedelje ispunjene naukom i šetnjom po svemiru, kao i ponovnog pristajanja važno je da napuniš svoje baterije kako bi nastavio da daješ sve od sebe!

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više