Astronautkinja Kristina Koh nakon 328 dana ponovo na ZEMLJI: Pogledajte kako je izgledao njen boravak u Svemiru skoro GODINU DANA

od Marijana

Astronautkinja NASE Kristina Koh je 6. februara uspešno sletela na Zemlju nakon što je provela rekordnih 328 dana u Svemiru! Ona se zajedno sa kolegama Lukom Parmitano i Aleksandrom Skvorcovim prizemljila u svemirsku luku u stepama Kazahstana i postala tako astronautkinja koja je do sada najduže boravila van planete Zemlje. Prethodni rekord u broju dana provedenih u Svemiru kada su žene u pitanju držala je njeha koleginica, američka astronautkinja Pegi Vilson koja je u Svemiru boravila 289 dana.

Ovo putovanje bilo je svačije putovanje. Hvala vam svima što ste učestvovali u uspehu misije i što ste mi pružili mogućnost da ponesem svačije snove i Svemir. Zahvalna sam što sam se vratila na planetu Zemlju– zahvalila se Kristina na svom Twiter nalogu.

Da život astronauta nije nimalo lak, ali da se uvek pronađe vreme i za svakodnevne rutine imali smo priliku da pratimo na Kristininim Twiter objavama koje je delila sa svojim pratiocima tokom ovih gotovo godinu dana. U pauzama od istraživanja i različitih priprema nađe se i vreme da se naprave frizure i na taj način prkosi gravitaciji:

Savet za svemirsku frizuru: Dvostruka pletenica je najbolji izbor – dobro paše ispod kapice i izvan šlema, i nema više kose koja leti na sve strane.

Ukoliko se pak pitate kako posada provodi svoje slobodno vreme u letelici i šta rade kako bi se razonodili, uverite se na sledećim fotografijama.

Vikend je! Pitanje koje najčešće dobijam je šta mi radimo u svoje slobodno vreme. Za mene to je uglavnom fotografija, provodim vreme sa svojom posadom, čitam i pratim sport poput surfovanja i fudbala. U poslednje vreme sam baš veliki fan nedelja!

Moj najdraži način da provodim vreme u svemisrkoj letelici je da gledam kroz prozor i divim se i beležim aparatom lepotu naše planete.

Čak i astronauti moraju da se odmore. Provodim neradni dan čitajući i opuštajući se kraj svog omiljenog prozora. Nakon duge nedelje ispunjene naukom i šetnjom po svemiru, kao i ponovnog pristajanja važno je da napuniš svoje baterije kako bi nastavio da daješ sve od sebe!

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više