Kako u Španiju otići za 50 evra? FOTO-REPORTAŽA: Malaga

od Marija

Mnogi imaju pogrešne predstave da nam za udaljene destinacije treba puno para. Ipak, postoje načini da za relativno malo novca posetite malo dalje evropske zemlje kao što je Španija.

Tako na primer do andaluzijskog grada na jugu Španije – Malage, povratna avionska karta može da vas košta 150 evra. Naravno, ukoliko odaberete neku niskobudžetnu avio-kompaniju. Irska kompanija Ryanair u svojoj ponudi ima takve letove , ali je let iz Budimpešte, te tako morate prvo doći do budimpeštanskog aerodroma.

Malaga

Karta u jednom pravcu ukoliko rezervišete mesec dana pre košta nešto više od 50 evra bez prtljaga. Ako nosite ručni prtljag, što je zapravo mali kofer u koji može da stane dosta stvari za nekoliko dana, to vam se naplaćuje 15 evra na cenu karte, a ako nosite veliki kofer, uz kartu ćete morati da platite još 40 evra.

I za ovo postoji rešenje. Ako putujete sa društvom, dvoje ili čak troje ljude može da spakuje stvari u jedan veliki kofer i tako 40 evra možete da podelite.

ZAŠTO MALAGU TREBA POSETITI ZIMI

Ima nešto što Malagu čini posebnim, po mnogim mišljenjima, kompletnim gradom. Ovaj andaluzijski grad je turističko mesto, atraktivno pre svega zbog mora i širokih, peščanih plaža, ali je jednako i moderno, urbano, sa prelepom vegetacijom i bogatim kulturno-istorijskim nasleđem. Sve to će vas sigurno navesti da mu se vraćate kad god ste u prilici.

Dobar izbor je Malagu posetiti baš u zimskom periodu jer je tada najprijatnije. Temperatura je oko 20 stepeni – dovoljno toplo, ali ne nepodnošljivo vruće kao što bude u letnjim mesecima.

Što se smeštaja tiče, u Malagi se nalazi dosta hotela i hostela. Moguće je u samom centru Malage pronaći višekrevetnu hotelsku sobu za oko 75 evra, što i nije toliko puno ukoliko podelite na nekoliko osoba. Ipak, gde god da odsednete, vodite računa da su zimi noći hladnije i da vam je potrebna toplija odeća.

PAPAGAJI VAM PEVAJU DOK SE VI SUNČATE

Plaže u Malagi su široke, prostrane i peskovite. Obalu krase visoke palme, a posetiocima je na raspolaganju i izuzetno čisto šetalište na kom pored turista neretko prošetaju i papagaji.

POGLED KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA

Ako želite najlepši pogled na gotovo ceo grad, idite na tvrđavu koja se zove Alkasaba (Alcazaba). Osim što će vam grad biti kao na dlanu, uživaćete u bogratoj vegetaciji, a potpuni ugođaj daće vam lokalni svirači. Tako ćete aktivirati gotovo sva čula i ta šetnja će vam zasigurno biti nezaboravna.

Pogled sa tvrđave Alkasaba (Alcazaba)

TROPSKA VEGETACIJA

Mlaga je izuzetno bogata vegetacijom. Gotovo kroz ceo grad pružaju se palme, ali i raznovrsno drugo bilje u okviru parkova. Dok šetate kroz takve predele, na trenutak imate osećaj da ste u nekom rajskom vrtu.

RODNI GRAD PABLA PIKASA

Dok obala pleni prosrtanstvom i plavetnilom mora, sam centra je kulturno središte Malage. U jezgru grada je muzej Pikaso (Picasso) koji čuva oko 200 Pikasovih dela.

Nedaleko je i pozorište Servantes (Cervantes) i Rimski teatar (Teatro Romano) koji se nalazi u podnožju Alkasabe.

Rimski teatar (Teatro Romano)

Očaravajuća je i katedrala u centru Malage (Cathedral de la Encarnacion de Malaga) koju posebno krasi drveće narandže na platou ispred nje.

MALAGA NOĆU

Posebni su prizori noću. Mesec obajsava obalu. Vide se brodovi u daljini. Obrisi luke. Restorani spremno dočeuju posetioce da isprobaju morske specijalitete. Mandarine na drveću sijaju. I mirno. A opet nekako živahno.

U MALAGI SVIĆE TEK OKO 8

Zanimljivo je da se u Malagi razdanjuje tek oko 8 časova, što praktično znači da grad počinje svoj dan oko 9. Špancima se svakako ne žuri. Istina je ono što kažu, opušteni su i veseli.

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više