BRONZER je današnje RUMENILO

od Marija

Sećam se kako je moja majka pre 20 godina koristila samo malo crvenog rumenila i olovku za oči. To je bilo njeno ulepšavanje i njena šminka – i to samo kada ide na neke proslave. Danas kad uđete u parfimeriju ni sami ne znate koji proizvod se koristi za koji deo lica. Čini se da za svaku liniju na telu postoji proizvod.

Rumenila sada nisu samo u crvenoj boji. Ima ih gotovo svih boja i nijansi. A možda rumenilo više i nije toliko popularno. Čini se da je bronzer današnje rumenilo. Kako god bilo, i rumenilo i bronzer daće vašem licu neophodnu svežinu i sjaj.

Bronzer VS rumenilo

Mnogo devojaka se danas odlučuje pre za bronzer, nego rumenilo. I nije ni čudo. Ono nam daje onu najlepšu boju koju imamo kada se vratimo sa mora. Ali ako je zima, a ne želite da se izlažete UV zračenju i solarijima, onda je bronzer dobra zamena.

Treba razmisliti o izboru bronzera. Devojke sa suvom i suvljom kožom treba da koriste kremasti ili tečni bronzer, a one sa masnom kameni ili u prahu. Postoji i zlatno pravilo za nijansu: osobe sa svetlijom kožom treba da koriste rozikaste, a tamnije devojke braon nijanse.

Nemojte preterivati sa nanošenjem. Pronađite pravu meru i ne zaboravite da se bronzer nanosi na čelo, nos, jagodice i bradu.

Već decenijama mnoge dame poverenje poklanjaju Max factor proizvodima. Pogledajte Max factor creme puff bronzere koje možete kupiti u Lilly drogerijama.

Neki ipak ne odustaju od rumenila

Možda su straije dame jednostavno navikle na stara dobra rumenila i teško se prepuštaju drugim proizvodima. I tu je danas izbor beskrajan. Od nekada samo crvene najkorišćenije, sada postoji boja kajsije, breskve, jarko crvene, i sve nijanse braon.

Kada je reč o jarko crvenom rumenilo, treba biti posebno oprezan. Preterano nanošenje nikako nije dobro jer ćete izgledati kao da ste zabavljač u cirkusu. Mala količina je dovoljna kako bi se postigao prirodni izgled. Beauty blogeri savetuju da se jarko crveno rumenilo koristi u kombinaciji sa providnim sjajem i malo maskare. Posebnu pažnju treba da obrate crvenokose žene jer nanosom crvenog rumenila imate previše „crvenog“ na licu. U tom slučaju je bolje koristiti neku blažu varijantu, kajsiju ili breskvu.

A ako niste sigurni u boju, možda je nabolje rešenje da uzmete kuglice u kojima ima svih nijasni: crvene, roze i braon.

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više