EXPERIMENT: Jednoj jabuci je pričao jednu priču, drugoj potpuno drugu
Pogledajte šta se desilo nakon tri nedelje

od Marija

Kako je mladi fotograf i influenser iz Banatskog Karlovca Jovan Vasiljević na eksperimentu sa jabukama, a po ideologiji japanskog pseudonaučnika Masura Emoto-a pokazao kako negativne i pozitivne reči menjaju izgled ove voćke.

Naime, Jovan je prelistavajući knjigu rusko-australijanske autorke Annie Tarasove naišao na priču o Masuru Emotou koja ga je inspirisala da uradi eksperiment.

„Masaru Emoto tvrdio je da voda na neki način predstavlja prikaz naše stvarnosti, kao i da emocionalne “energije” i “vibracije” mogu promeniti fizičku strukturu vode. Njegovi eksperimenti vodenih kristala sastojali su se od izlaganja vode različitim rečima, fotografijama pa čak i muzici. Zatim bi se ista voda zaledila, a rezultati izgleda kristala koji bi logičnim redosledom zaleđivanja vode nastali, ispitivali su se uz pomoć mikroskopske fotografije“, kaže za Svet lepote Jovan.

Foto: Jovan Vasiljević

Suština njegovog eksperimenta je bila u pričanju pozitivnih misli jednoj polovini jabuku i negativnih drugoj polovini. Eksperiment je trajao nešto više od tri nedelje, a rezultat je bio da je polovina jabuke označena kao „negativna“ mnogo brže istrunula od one kojoj je upućivao pozitivnu priču.

Rezultat eksperimenta: „negativna“ i „pozitivna“ jabuka

„Uzeo sam jednu jabuku, isekao je na dva dela i razdelio u dve tegle. Više od tri nedelje pričao sam sa istim jabukama svaki dan. Jabuku koju sam označio kao dobru i pozitivnu obasipao sam lepim rečima koje bi svako voleo da čuje. S druge strane jabuku označenu kao lošu i negativnu svakog dana sam ponižavao i govorio joj ružne stvari. Kao što ste mogli videti na mom Instagramu rezultati su ispali fenomenalni! Takozvanoj „lošoj“ jabuci trebalo je svega oko nedelju i po dana da krene da gubi tu svoju svežinu i zdrav izgled, dok se ovoj drugoj „dobroj jabuci“ to tek krenulo dešavati pred sam kraj eksperimenta“, priča nam Jovan.

Foto: Jovan Vasiljević

Nakon ovog eksperimenta, Jovan zaključuje i još jednom potvrđuje važnost one čuvene sintagme „dobar čovek“.

„Dakle, poenta ovog eksperimenta je bila da ne trebamo biti loši i negativni ljudi. Kako prema drugima, isto tako i prema sebi. Jer smo ispod svega onoga spolja zaista svi isti – samo ljudi. A, poznata je činjenica da se ljudi većim delom svoga tela sastoje od vode! I kada se ta činjenica spoji sa ovim novim saznanjem, odnosno teorijom Dr. Emoto Masaru, vidimo da nečega tu definitivno ima“, ocenjuje Jovan.

0 komentar
4

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više