Domaće kiflice nešto su čemu gotovo niko ne može da odoli, još kada se tek pripreme pa budu meke i vruće! Stoga vam donosimo recept za najbolje domaće kiflice sa viršlom koje su pripremili naši vredni prijatelji iz Kuhinjice. Prijatno i uživajte u ovom receptu!
Sastojci:
- 500 ml vode
- 50 gr kvasca
- šećer
- so
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kg brašna
- 100 gr gauda sira
- 6 viršli
- 2 jajeta
- 100 gr susama
Priprema:
U 500 ml mlake vode dodati 50 gr kvasca, tri kašičice šećera i jednu kašičicu soli. Pričekati da kvasac nadođe a zati dodati 100 ml mleka, 100 ml ulja, a potom 1 kg brašna. Umesiti testo i ostaviti ga da naraste. Smesu potom još jednom premesiti, a potom razvući oklagijom. Iseći testo na 6 jednakih trouglova, a potom na svaki staviti komad sira i jednu viršlu. Zaviti kiflice i poređati ih u pleh. Umutiti 2 jaja kojima potom treba premazati kiflice. Posuti preko susam. Peći kiflice u rerni 30 minuta na 200 stepeni.