EVO KADA ĆE BITI MASKI U APOTEKAMA

od Marija

Već neko vreme u apotekama u Srbiji maski uglavnom nema. Ako nešto slučajno i stigne, brzo se rasproda. Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić danas je izjavio da će maski biti.

Obišli smo nekoliko apoteka u Novom Sadu i svugde dobili isti odgovor: „Maski nema“. Negde čak nije bilo potrebno ni ulaziti, nego je na samim vratima bilo napisano obaveštenje da nema ni maski ni dezinfekcionih sredstava.

Prema informacijama koje možemo čuti od zvaničnika, čini se da se sve proizvedene maske distribuiraju zdravstvenim radnicima, vojsci i policiji i zbog toga nema dovoljno u prodaji.

Ipak, ministar Rasim Ljajić danas je izjavio da ove nedelje očekuje isporuku deset miliona maski iz Kine i da će ih ove nedelje biti u apotekama.

Ljajić je za RTS rekao da su maske najtraženija roba u svetu, da je proizvođač iz Kine na početku epidemije prestao sa proizvodnjom, ali da je ona ponovo uspostavljena.

Takođe je rekao da osnovnih životnih namirnica u Srbiji ima dovoljno, ali da je moguće da će snabdevanje južnim voćem biti usporeno.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više