SRBI PRVI PREVELI KINESKI PRIRUČNIK ZA LEČENJE KORONAVIRUSA

od Marija

U saradnji Opšte bolnice „Atlas“ i humanitarne organizacije „28. jun“, a uz dozvolu autora iz Kine preveden je na srpski jezik priručnik za prevenciju i lečenje koronavirusa koji su sastavili stručnjaci Prve pridružene bolnice Medicinskog fakulteta Univerziteta u Džeiđangu, a na osnovu iskustva u borbi sa virusom.

Priručnik od 68 stranica preveden je na srpski 24 sata od njegove objave. Dostupan je za pregled i „skidanje“ (download) na OVOM linku odnosno na sajtu www.lecenjekorone.com

SRPSKI DRUGI JEZIK U SVETU NA KOJI JE PREVEDEN PRIRUČNIK

Priručnik je preveden sa kineskog prvo na engleski jezim, a drugi jezik u svetu na koji je preveden je srpski. Namenjen je lekarima u našoj zemlji kako bi se što više upoznali sa iskustvima kineskih kolega.

View this post on Instagram

PROSLEDITI SVIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA: NOVI PRIRUCNIK O PREVENCIJI I LECENJU COVID-19 Prirucnik o prevenciji i lecenju COVID-19 infekcije bolnice u Kini koja je imala 0% mortalitet: http://www.lecenjekorone.com/ Poštovane kolege, Čast nam je i zadovoljstvo da vam predstavimo srpsko izdanje “Priručnika za prevenciju i lečenje COVID-19 infekcije”. Ovaj priručnik sastavile su kolege i stručnjaci iz Prve pridružene bolnice Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zheijang-u, NR Kina, a na osnovu svoje teške borbe sa novim COVID-19 virusom. Fascinantni rezultati koje su postigli u prevenciji i lečenju obolelih čine ovaj priručnik veoma vrednim štivom obzirom da se i mi, kao i ostatak sveta, po prvi put susrećemo sa ovim virusom, te je iskustvo jedan od najvažnijih resursa koji nam je potreban. Priručnik je objavljen na Alibaba Cloud platformi, a srpsko izdanje je nastalo kao rezultat saradnje lekara Opšte bolnice Atlas iz Beograda i humanitarne organizacije 28. Jun ,uz dozvolu autora iz Kine. Želja nam je da približimo iskustva lekara iz Kine našim kolegama širom Srbije, ali i sveta i da podelimo saznanja u prevenciji i lečenju COVID-19 infekcije u trenutku kada u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj raste broj novoobolelih i kada se primenjuju sve strožije mere u pokušaju usporavanja daljeg širenja infekcije. Zahvaljujemo se kolegama i prevodiocima koji su omogućili da srpsko izdanje ovog Priručnika bude publikovano u rekordnom roku. Nadamo se da će vam preporuke i saveti kolega iz Kine biti veoma korisni u vašem svakodnevnom radu. Srdačno, dr Nemanja Zarić, Opšta bolnica Atlas Filip Filipi, predsednik, 28. Jun.

A post shared by 28. Jun (@28jun) on

„U roku od 24 sata od objavljivanja, priručnik za prevenciju i lečenje COVID-19 dobijen od bolnice u Kini koja je pobedila virus sa 0% smrtnosti, preveden je sa engleskog na srpski. Ovo je trenutno najcenjeniji priručnik za borbu protiv epidemije u svetu i dostupan je javnosti na www.lecenjekorone.com uz dozvolu kineskih autora.Namerno smo ga preveli na latinicu, tako da ga može koristiti medicinsko osoblje u svim bivšim Jugoslovenskim republikama. Molimo sve regionalne medije da link podele u što većem broju i to odmah, jer će to spasiti brojne živote, ukoliko naši lekari dobiju dovoljno vremena da prouče knjigu: www.lecenjekorone.com“ , navodi se na Instagram profilu humanitarne organizacije „28. jun“.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više