FILIP MANJA: BILJNA MEŠAVINA KOJU SU KORISTILI DOKTORI U JEDNOJ KINESKOJ BOLNICI I NISU SE ZARAZILI KORONAVIRUSOM

od Marija

Naš najpoznatiji doktor kineske tradicionalne medicine Filip Manja je na svom Instagram profilu objavio recept jedne biljne mešavine za koju kaže da su je koristili doktori jedne kineske bolnice koja je bila u žarištu koronavirusa. Zahvaljujući toj mešavini dve biljke, kako kaže Manja, ni jedan lekar iz te bolnice nije bio zaražen.

Ta biljna mešavina je u kontinuiranoj upotrebi u Kini već 1800 godina i koristi se za jačanje odbrambenog sistema protiv virusa, onog sezonskog, a sada se pokazalo da je dobar i za prevenciju koronavirusa.

Reč je o kombinaciji dve biljke: sladića (čaj od korena sladića) i sušenog đumbira. Oba ova sastojka možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane.

“Poznat je i slučaj iz jedne kineske bolnice u kojoj se zna da već godinama lekari I medicinsko osoblje ne oboljeva od virusa, sezonskog gripa, ali ni od novog korona virusa nije bilo ni jednog zabeleženog slučaja među medicinskim osobljem iako se bolnica nalazila u epincentru dešavanja vezanih za Covid-19. Tako da niti jedan lekar nije oboleo niti iz bolnice, da se tu razboleo, niti da je dobio van u toku svog privatnog života. Tako da je ovo jedna vrlo vrlo efikasna formula”, rekao je Manja u svom video snimku na Instagramu.

Đumbir, Izvor: Pexels

ZAŠTO OVE DVE BILJKE?

Mešavina sladića i đumbira pozitivno deluje na naša pluća. Sladić deluje protivupalno, protiv bakterija i virusa. Ono što je važno kada je reč o koronavirusu, za sada se na osnovu snimaka I ličnog iskustva obolelih zna da imaju osećaj kao da im je lepak na plućima što je zapravo sluz koju ne mogu da iskašlju. Kako kaže Manja, tu može da pomogne sladić.

„U tom svojstu se koristi sladić, da bi podmazao pluća odnosno da bi omogućio normalnije funkcionisanje. Takođe na drugom nivou on utiče na energiju slezine I želuca u tom sistemu 5 elemenata pluća pripadaju elementu metala, a ćeludac I slezina pripdaju element zemlje. Tako da sladić je poznat kao tonifikator energije slezine. I energija zemlje bi trebalo da podrži energiju pluća“, rekao je Manja.

Što se đumbira tiče, Manja kaže da on ima izrazito vruću prirodu i da to pomaže u zagrevanju pluća.

Sastojci za 450 mililitara vode (potreban dnevni unos za jednu osobu):

  • 1 puna kafena kašičica sladića (ili dve ravne kašičice)
  • 1 ravna kašičica đumbira u prahu

Priprema:

Pomenute biljke ubacite u posudu sa vodom. Posuda bi trebalo da bude kvalitetnija, od nekog jačeg materijala, a ne od alumunijuma da ne bi došlo do toga da posuda ispušta hemikalije koje bi se mešale sa biljkama. Sačekajte da voda proključa. Kada krene da ključa, smanjite temperaturu i ostavite još 20-ak minuta da prokuva. Nakon toga isključite , sklonite sa vatre. Polovinu sipajte u šolju i konzumirajte odmah dok je topla, a drugu polovinu ostavite za drugi deo dana što ćete podgrejati pre upotrebe. Dakle, jedna polovina se koristi pre podne, druga posle podne.

Još zanimljivih i korisnih informacija o kineskoj medicini možete pročitati u intervjuu sa Filipom Manjom OVDE.

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više