Da li ste znali da je MOGUĆE NAPRAVITI GIBANICU od OVSENIH PAHULJICA?!

od Marijana

Internetom kruže recepti nedoljive pita-gibanice koju možete napraviti na zdrav način, tako što ćete kore zameniti, verovali ili ne ovsenim pahuljicama. Vrlo smo se zainteresovali za ovaj recept te smo tragajući za idealnim receptom sami realizovali jedan koji možete pripremiti kod kuće za manje od pola sata.

Sve što vam je potrebno su:

  • 200 gr ovsenih pahuljica
  • 3 jaja
  • 300 gr sitnog sira ili urde
  • čaša jogurta
  • 50 ml mleka
  • prašak za pecivo
  • maslinovo ulje
  • susam
  • so

Priprema: Ovsene pahuljice prelijte sa 50 ml mleka i ostavite ih da nabubre. Za to vreme umutite tri jaja. Dodajte u jaja 300 gr sitnog sira ili urde, čašu jogurta, 1 prašak za pecivo, 3 kašike maslinovog ulja i kašičicu soli. Sjedinite obe smese i prelijte kompaktnu smesu u prethodno premazan pleh ili na pek papir. Pospite odozgo susam. Pecite na 180 stepeni dok ne porumeni. Čačkalicom proverite da li se testo u sredini ispeklo i ne ostavlja trag na njoj.

Takođe pronašli smo još jedan sjajan recept koji predlaže da u smesu izrendate i tikvicu koju ćete prethodno iscediti, a možete u smesu dodati i masline, papriku, laneno ili čija seme, te i orašaste plodove koje volite. Prijatno!

Recept inspirisan stranicama: bgonline.rs; bonapeti.rs

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više