KAKO DA ZA 379 DINARA POGLEDATE „AJVAR“ U SVOM DOMU?

od Marija

Oni ne govore mnogo, ali se kraj oseti u vazduhu

Cinesseum platforma za online gledanje dimaćih filmova iliti online bioskop u ovo vreme izolacije omogućila je gledanje brojnih domaćih filmova i to uz plaćanje samo jedne karte. Na taj način, cela porodica može da odgleda neki film po ceni jedne karte, navedeno je na Facebook stranici Cinesseum-a.

Jedan od filmova koji možete pogledati putem ovog online bioskopa je domaći film „Ajvar“ rediteljke Ane Marie Rossi i sjajne glumačke postave koju čine Nataša Ninković i Sergej Trifunović u glavnim ulogama.

Da biste odgledali ovaj ili neki drugi film na Cinesseumu potrebno je da se regitrujete upisujući svoje podatke ili registraciju možete izvršiti putem Facebook naloga. Nakon registracije, potrebno je da unesete podatke o vašoj platnoj kartici i na taj način izvršili plaćanje. Cena online kartke „Ajvara“ je 379, 26 dinara.

Film „Ajvar“ je svojom temom i načinom izvedbe avangardan u srpskoj kinematografiji. Ovaj film verno odslikava psihološka stanja bračnog para čiji se brak raspada. Oni više gotovo ne komuniciraju, a da nešto nije u redu „oseti se u vazduhu“, samo ni jedno o tome nema snage da govori, niti da prizna. Unutrašnja kolebanja i lomovi, nadomešćuju prećutano.

Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) godinama žive u Švedskoj. Za Uskras dolaze u Srbiju kako bi ga proveli sa svojim roditeljima. Oboje su napeti, ali pokušavaju da to ne ogole pred porodicom. Ipak, na aerodromu, pred polatanje za Štokholm, Bane je „prevalio preko usta“ da su se raspali i da je kraj. Vida se sama vraća u Švedsku, Bane ostaje u Srbiji.

Na podu beogradskog aerodroma ostaje tegla ajvara koju je Vidi spakovala svekrva, odnosno Banetova mama, dok su bili na uskršnjem ručku u Užicu.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više