Ugodite sebi MALIM STVARIMA

od Marijana

Nije tajna da sreću čine upravo male stvari. One mogu umnogome uticati na naše raspoloženje, na naše stavove i buduće akcije i stoga je vrlo važno, da kada se nađemo u nekoj nelagodnoj, čini nam se bezizlaznoj situaciji, upravo posegnemo za tim malim stvarima i vodimo se tzv. ,,pozitivnom psihologijom“.

NASPAVAJ SE

Kada ste besni, nemate koncentraciju, kada vas boli glava od previše razmišljanja i kada vam deluje da gubite energiju prvo što treba da uradite jeste da se dobro naspavate! Nije slučajno savet stručnjaka da čovek mora da osmori minimum 6-8 sati u toku jednog dana i da je upravo neadekvatan san uzročnik mnogih psihičkih i fizičkih problema. Stoga, pokušajte da organizujte svoje vreme tako da odvojite 8 sati sna za sebe, kao i minim 20 minuta popodnevnog odmora. Već nakon prvih dana primetićete da ćete biti produktivniji i da će vam raspoloženje biti mnogo bolje, a strpljenje duže. Zato pravac krevet na odmor ili partiju mirnog sna.

Savet za one koji imaju slab i težak san je da minimum pol sata pre spavanja odložite telefon i bilo koju tehnologiju, da pustite instrumentalnu muziku, upalite neku mirišljavu sveću ili štapić i obavezno da odete pod topao tuž koji će vam opustiti mišiće i misli.

Unsplash

PRUŽI SVOM TELU TRETMAN KAKAV ZASLUŽUJE

Ne postoji žena koja ne voli da ode u kozmetički salon, kod frizera ili na masažu. Tu često odlazimo da se opustimo i učinimo sebe onako posebnom. A zašto ne bismo te trenutke poklonile sebi i kod kuće? Zašto ne upisati u svoj dnevni plan i jedan spa tretman, toplu kupku ili tretman lica koje ćemo same sebi pružiti. Nabavite mirišljava ulja, kremice i makse za svoje lice ili ih jednostavno napravite u svojoj kuhinji. Internet je pun recepata kako da od prirodnih sastojaka napravimo masku za kosu, lice, kako da napravimo ulje ili piling za telo. Zato pronađite odgovarajući recept i zakažite sebi tretman koliko već danas!

POBEGNI OD OBAVEZA

Možda zvuči kukavički i nefer, ali beg od obaveza ponekad zaista može biti sjajna stvar. Niko nam neće zameriti ako odložimo svoje obaveze na neko vreme kako bismo odmorili, ispili kafu, pročitali novine, odgledali omiljenu seriju, ili jednostavno ukoliko bismo posedeli na terasi ne radeći ništa jer nam u tom trenutku to najviše prija! Pokušajte. Pobegnite od ljudi oko sebe, od obaveza, odvojite se u neki svoj kutak i radite baš ono što vam se u tom trenutku radi. Naravno, treba imati meru u svemu jer taj beg baš zna da se osladi, dakle pametno iskoristite svoje vreme i odahnite ponekad. To je okej.

ZASLADI SE

Šta može više da nas obraduje nego fina, kremasta čokolada koja se prosto topi u ustima. Naravno, svi smo već odavno naučili da sa slatkišima treba biti umeren i da treba izbegavati šećer, ali ništa vam se neće dogoditi ukoliko se ponekad počastite čokoladicom ili ukusnim kolačem, naravno ukoliko imate zdravstvenih problema potrudite se da to budu zdravije varijante koje su sada vrlo dostupne svuda. Ukoliko uživate u kuvanju pronađite neki dobar recept za kolač ili toru i obradujte sebe, ali i svoju porodicu.

Recept za USKRŠNJA ČOKOLADNA JAJA

Unsplash

VEŽBAJ

Fizička aktivnost veoma utiče na naše psihičko stanje i osećanja stoga potrudite se da izdvojite malo vremena i za nju. To ne moraju biti zahtevni sportovi, vežbe, već pronađite nešto što će vam prijati: radite jogu, meditirajte, preskačite vijaču, igrajte uz muziku, jurite se sa decom… Videćete koliko ćete zapravo snage imati i koliko ćete se bolje i svežije osećati nakon što se fino umorite. Zvuči paradoksalno, ali probajte i uverite se!

Unsplash

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više