DA LI SAPUNOM ČISTITI LICE?

od Marija

Vaša koža lica zahteva svakodnevnu pravilnu higijenu što je minimum koji treba da poklonite nezi lica. Kada kažemo čišćenje lica pre svega mislimo na uklanjanje nečistoća i produkata metabolizma. S obzirom na velik broj proizvoda za čišćenje lica, važno je znati na šta treba da pazite pri odabiru.

Osim iritacije koju možete izazvati upotrebom neodgovarajućeg preparata, možete narušiti pH kože i izazvati promene u mikrobiološkoj flori kože. Može doći i do uklanjanja epidermalnih lipida i poremećaja u barijernoj funkciji kože.

SAPUN, DA ILI NE?

Odgovor bi mogao da bude „zavisi koji“. Neretko imamo običaj kada peremo ruke da se istim sapunom i umijemo. Međutim, treba biti oprezan sa tim. Sapuni mogu da naruše lipidni sastav kože, a kao rezultat kože može biti suvlja i gruba. Takođe, može doći i do iritacije i pojave ekcema ukoliko vam je koža osetljiva.

SEBAMED SAPUN ZA LICE

Na našem tržištu (Lilly i DM drogerije) postoji čitava linija sebamed proizvoda za negu kože. Pored sebamed gela i crema za bubuljuce, tu je i sapun sa sličnim dejstvom. Naime, s obzirom na to da je dermatološki testiran, ovaj sapun može biti na vašoj listi za probu i ocenu da li vam odgovara.

Na zvaničnom sajtu sebamed možete pogledati sve proizvode, a OVDE možete videti informacije o samom sapunu. Navodi se da ovaj sapun kod lakših oblika smanjuje bubuljice i mitisere, vrši dubinsko čišćenje pora, doprinosi rebalansu zategnute kože.

„Prirodni hidratantni faktori i mlečne kiseline izmučenu kožu vraćaju u ravnotežu, vitamin E čisti slobodne radikala, a skvalen pomaže u održavanju hidratacije kože“, navodi se na Insagram profilu sebamed.

Cena ovog sapuna je nešto iznad 500 dinara.

OVDE MOŽETE PROČITATI O OSTALIM SEBAMED PROIZVODIMA ZA NEGU LICA.

0 komentar
0

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više