NE BACAJTE LJUSKE OD JAJETA – NAPRAVITE DOHRANU ZA VAŠE BILJKE

od Marijana

Ukoliko ste za uskršnje praznike farbali jaja prirodnim bojama (lukovinom, kurkumaom, cveklom, bojama za kolače) nemojte bacati ljuske od jaja, već ih iskoristite na mnogo bolji način – kako biste napravili najjednostavniju dohranu za vaše biljke.

NAČIN PRIPREME

Ljuska jajeta izuzetno je bogata kalcijumom, magnezijumom i fosforom, te predstavljaju savršenu dohranu za vaše biljke. Sve što je potrebno jeste da sačuvate svoje ljuske od jaja i prosušite ih u nekoj krpi ili ih ostavite na tacni na balkonu ili u dvorištu. Tako suve ljuske potom stavite u blender i usitnite ih. Prilikom sledećeg zalivanja bilja u svaku saksiju stavite jednu supenu kašiku dobijene smese/praha, a potom zalijte vodom sobne tamperature.

Ukoliko pak ne posedujete blender ljuske od jajeta možete staviti direktno u flašu sa vodom kojom zalivate biljke i ostavite ih tako da odstoje nekoliko dana u njoj . Potom tom vodom zalijte svoje biljke.

TALOG OD KAFE:

Unsplash

Još jedan odličan recept kada je u pitanju dohrana za vaše biljke jeste i kombinacija taloga od kafe i ljuske od jajeta. Naime, u vodu kojom želite da polivate biljke, stavite ljuske od jajeta da odstoje preko noći, a potom tu vodu dodajte talog od jedne kafe. Tom mešavinom zalijte svoje biljke.

Slični članci

Ova web stanica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavićemo da ste dobro s tim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitajte više